Wpis z mikrobloga

need help :>
synowi w rocket league coś się pomieszało. Dotąd działało to tak, że po włączeniu (gra na padzie od x one) normalnie gra się odpalała i sterowało się padem. Teraz gracz 1 jest chyba z klawiatury i myszki? a jak się odpali pada to jest tylko opcja włączenia drugiego gracza. Coś tam googlowałem ale niespecjalnie pomogło. Sprawdzałem np na steam to widzi 2 kontrolery - 1 XINPUT a drugi wlasnie ten od xboxa. Ktoś ogarnia co tu się zadziało?
#pytanie #pcmasterrace #gry
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

XINPUT

@ryceszzz: To właśnie pad.
Tak w ustawieniach programistycznych opisuje się drugi kontroler (domyślnie jest klawa+mysz o ile są) a drugi to pad nazwany xinputcontroller
Jak masz to na steam to podobno pomaga tryb big picture
  • Odpowiedz
@ryceszzz: No to usuń pada systemowo w windzie. Włącz grę żeby sprawdzić jakie kontrolery są wpięte

Jak nie ma żadnego to wyłącz grę i połącz pada ponownie
  • Odpowiedz
  • 2
@MePix usuwałem xd nie wiem dlaczego po podłączeniu od razu pojawiają się dwie takie opcje i skąd w ogóle taka zmiana. Chyba z pół roku w to gra a tu nagle jeb xd idę spać jutro będę myślał dalej :D
  • Odpowiedz
@ryceszzz: kurcze blaszka ciężki orzech do zgryzienia, jeżeli syn może to polecałbym reinstall steama. Jeżeli nie, to polecam spróbować inny kabel do samego pada, następnie w menedżerze urządzeń pada odinstalować (nie tylko wyłączyć), a później poszukać do niego softu (czasem pomaga) i sterowników. Bez zobaczenia w systemie tego, tylko tyle mogę wymyślić.
  • Odpowiedz