Wpis z mikrobloga

W tym kraju nie warto być uczciwym, zapamiętajcie to sobie.
Będziecie ciężko pracować na oszustów, a jak wam się noga podwinie to was zniszczą, a inni dalej będą kraść.
Afera z KPO zmieniła bardzo dużo w podejściu do życia w moim przypadku, jest mi zwyczajnie przykro, że żyje w takim kraju.
Rządzący kłamią w oczy bez zająknięcia, szense na rozwój kraju są rozpieprzane, banki nas jawnie okradają, podatki zabijają klasę średnią, dzietność szoruje po dnie, naprawdę nie ma co zbierać po tym kraju.
Daliśmy się wciągnąć w wojnę PO-PIS gdzie obie partie wygrywają, a my na nich robimy.
Ciężko uczciwie pracuje, a inni dostają moje pieniądze za darmo, jestem okradany.
#afera #kpo
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I w spółkach zoo nie takie rzeczy przechodzą, jeśli wspólnicy chcą wyprowadzić kasę ze spółki

@tellet: To zależy, jak ktoś chce cię docisnąć to może, zwłaszcza jak jest upierdliwy. Natomiast tak już art podałem wyżej a dokładnie art 231 i 296 kk. Właśnie czytam, że Sasin zgłosił za KPO Tuska do prokuratury z tych artykułów więc wielkie umysły myślą podobnie. Choć pewnie to ktoś mu pisał.
  • Odpowiedz
@bury256 dopiero się obudziliście? Od dzissiecioleci tak jest w tym kraju. Było tak za PRL tylko, że wtedy się na to mówiło "kombinowanie". Było tak za poprzedniego rządu. Jest tak teraz i będzie za 10 lat. Nic się nie zmieni. Na partie narzekają tylko ludzie na etacie w januszexach. Reszta bierze co każdy rząd daje. Pieniądze leżą nie ziemi, nie dziwne, że ludzie je podnoszą
  • Odpowiedz