Aktywne Wpisy
blinkarA +22
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

vieniasn +34
jakie macie swoje małe marzenie

Wykopki się zesrały, bo odkryły jak działa KAŻDE dofinansowanie. Czy to z Urzędu Pracy, środków celowych UE, czy KPO. Wyjaśniam:
- są zbiurokratyzowane, ściśle określone warunki,
- studiujesz je i DOKŁADNIE według nich piszesz wniosek (albo wynajmujesz profesjonalistę),
- jeśli środki się nie skończyły, dostajesz dofinansowanie.
Trzeba nie być ułomkiem i się orientować.
Kiedy nie dostaniesz dofinansowania:
- jak masz genialny pomysł, ale spieprzysz wniosek.
Urzędnik nie ocenia subiektywnie wniosków (i bardzo dobrze), tylko od strony formalnej.
Już to przerabialiśmy, gdzie byle gówna bez bombonierki dla upudrowwnej Halinki nie załatwiłeś.
@Altar: Wykopek literalnie nie jest w stanie sobie wyobrazić świata w którym dotacji na innowacyjność nie dostaje portal o kotach albo zakup ekspresu do kawy XDDD
No po prostu NIE DA SIĘ czegoś takiego zrealizować. Jak jest program dotacji to trzeba te pieniądze na każde g---o przeznaczyć o ile wnioskodawca prawidłowo wypełnił pola "imię" i "nazwisko", tak nakazują święte księgi. XDDDD