Wpis z mikrobloga

Najbardziej na rozmowach kwalifikacyjnych lubię pytanie "opowiedz o trudnej sytuacji/zadaniu które spotkały cię w pracy". Qurwa, ja nie miałem takich sytuacji bo co może być tak zayebiście trudnego w pracy kodoklepaka, wszystko jest do ogarnięcia tylko czasem potrzeba chwilę więcej czasu. A nawet jeśli miałem to nie rozpamiętuję ich latami żeby później je sobie przypomnieć w parę minut na rozmowie z cieciem od rekrutacji. XD

#pracait #programowanie #programista15k
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 568
@ViniciusZunior: jeszcze lepsze pytanie to z którego projektu jesteś najbardziej dumny. Kurde, to jest moja robota, dumny to mogę być ze swoich dzieci (jak bym je miał), a nie z czegoś, co robię, żeby mieć kasę na przeżycie.
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior w sumie ja też mam takie rozmowy i muszę zadawać dziwne pytania dla nich, no dosłownie Cisna się odpowiedzi takie jak tutaj, nie da się tego zmienić, pytanie ma być idealne dla szefa który nie wie na jakie stanowiska prowadzi rekrutację i w jakiej firmie zarządza bo jest zajęty piciem albo jedzeniem. Zmieniłam charakter pracy bo czułam zirytowanie ludzi XD
  • Odpowiedz
Normalni ludzie bez autyzmu tak rozmawiają.

@TurboDynamo: nie mam autyzmu, i nie rozmawiam na temat takich rzeczy. Wszystko jest jednocześnie łatwe, i wszystko jest jednocześnie trudne.
  • Odpowiedz
@ViniciusZunior: hrówy z żenadą zadają te pytania, my z żenadą na nie odpowiadamy i tak to się kręci

Tak samo jak AI które napisze Ci dokument z dwóch zdań, żeby potem ktoś kto to czytał użył AI żeby mu podsumował taki dokument, biznes as usual
  • Odpowiedz
nie mam autyzmu, i nie rozmawiam na temat takich rzeczy. Wszystko jest jednocześnie łatwe, i wszystko jest jednocześnie trudne.

@G06DbT: nie wiem jak tam zwykly klepacz kodu ja na inne stanowisko IT jak rekrutuje to podobne pytania zadaje, jak faktycznie nic nie miał to mam pare scenariuszy przygotowanych jakby postąpił w jakieś konkretnej sytuacji, nie ma z reguly dobrej odpowiedzi na takie pytania ale widać u ludzi różne podejście i
  • Odpowiedz
ale nie raz miałem takie głupie pytania. Nie wiem co one mają wnosić do tematu. Jest problem, to trzeba go rozwiązać. I tyle.

@G06DbT: to po prostu widocznie takie głupie rady dla rekruterów. Ja kiedyś aplikowałem na dodatkową pracę w hotelu na recepcji na dorobienie to takie się pojawiały, bo sobie tak panie rekruterki uroiły, że powazna firma i w ogóle. Zapytały mnie z tego co pamiętam to klasyczne pytanie
  • Odpowiedz