Aktywne Wpisy
Jaqubson 0
Kupując samochód z OTOMOTO ile byście byli w stanie km pojechać po niego? Odległość to jeden problem, a drugim że trzeba jechać po niego na dwa samochodu czyli angazować kogoś bliskiego
Szkoda, że nie ma czegoś takiego, że robi to gość z np otomoto za nas :( czyli to on jedzie do nas #motoryzacja #samochody #otomoto
Szkoda, że nie ma czegoś takiego, że robi to gość z np otomoto za nas :( czyli to on jedzie do nas #motoryzacja #samochody #otomoto
czahrolek98 +1
W sumie jak to jest, że niby jedna z najlepszych 9 nie potrafi wpakować hattricka drużynom typu Malta i San Marino, a haaland to na czilku robi?
Nie mówcie, że Norwegia jest x klas wyższej od polskiej drużyny.
#mecz
Nie mówcie, że Norwegia jest x klas wyższej od polskiej drużyny.
#mecz

mam dwa systemy (zupełnie inne, różne, ale oba linuxowe) - NAS i proxmox, na obu mam SMB
1) gdy kopiuje z komputera windows, otoczenie sieciowe, z dysku NAS na dysk Proxmox (po sieci, oba zdalne dyski) to leci mi sensownie, do wysycenia 1Gbit sieciówki w NASie, tak pod 100-105MB/s
2) ale by nie angażować PCta z windowsem, zwłaszcza że do kopiowania jest sporo - zalogowałem się przez SSH, zamountowałem wprost jeden zasób w drugim systemie, i kopiowanie lokalnie odpalone, wprost na linuxie na NAS (debian), albo na Proxmoxie (debian). I co? Leci w porywach 16-21MB/s. Cztery razy wolniej. Zamieniłem "co gdzie mountuje" - to samo.
Jakim cudem? Dlaczego?
#debian #proxmox #siecikomputerowe #samba
źródło: mnt
Pobierz@amiga500 kopiuję przez MC, ale on chyba używa pod spodem zwykłego kopiowania linuxowego co.