Jak planujecie sobie wycieczki? Skąd czerpiecie inspiracje? Macie jakieś strony, kanały yt? Macie może jakieś narzędzia, w których robicie sobie plan?
Całe życie siedziałem na dupie w domu, bo byłem biedny. Może nie jestem bogaty, ale mógłbym się gdzieś kopsnąć autem, coś zobaczyć, a głowa pusta.
Tak wiem, są biura podróży, które planują wszystko. Ale ja nie koniecznie chcę all inclusive za granicą na plaży. Ja mogę się przejechać autem 200km, wziąć tani booking, pokręcić się gdzieś. Ale nie wiem gdzie, nie wiem jak, nie wiem co.
W google widze ogólnik w stylu: "jedź na dolny śląsk, zobacz komplex RIESE". Okej, pojadę, pooglądam, 3h mi zejdzie, a dalej co...?
@mirko_anonim: Gemini tworzy bardzo fajne plany, piszesz gdzie mniej więcej chcesz się udać, na jak długo, ile km chcesz zrobić dziennie, co Cię interesuje - dostajesz gotowy plan który realizujesz, albo z którego bierzesz co pasuje. A jak nie wiesz gdzie chcesz się udać, to o to pytasz najpierw.
Na koniec piszesz "To teraz mi to wszystko nanieś na mapę", mapę jednym klikiem wysyłasz na telefon i jedziesz z gotową
@mirko_anonim zjechałam pół Europy autostopem. Pewnie nie jest to Twój target ale planowałam miejsca, które chce zobaczyć, miałam ogarnięty nocleg na kempingu albo na dziko spontanicznie się rozbijałam w chaszczach. Tak to, ogarniam najtańsze loty, osobno nocleg np. na booking, i później wybieram czy chce jeść na miejscu czy nie.
@mirko_anonim: otwierasz sobie: https://mapa.polskaniezwykla.pl/ wybiersz okolicę, którą chcesz zwiedzić - wybierasz punkty z mapy, które chcesz zobaczyć. Ja tak robię jak nie ma pomysłu, gdzie pojechać motorem. Otwieram sobie taką stronę, wybieram np. Mosty wiszące albo młyny (takie z wiatrakiem) - i sobie jadę je ogladać. Jak się nie ma pomysłu - można pojechać w jakieś popularne miejsce - czasami coś trafia na główną, trochę osób reklamuje swoje blogi pod
@mirko_anonim: ale robisz problemy, po prostu sobie gdzieś pojedź - to po pierwsze
po drugie, ja wiem że dla wielu osób to jest magia - ale można gdzieś jechać BEZ PLANU
no nwm na przykład sobie jedziesz do miasta oddalonego o 200km i przecież na luzie tam sobie hotel weźmiesz z bookingu, pójdziesz do knajpy, park, może muzeum albo pub jak
#podroze #podrozujzwykopem
Jak planujecie sobie wycieczki? Skąd czerpiecie inspiracje? Macie jakieś strony, kanały yt?
Macie może jakieś narzędzia, w których robicie sobie plan?
Całe życie siedziałem na dupie w domu, bo byłem biedny.
Może nie jestem bogaty, ale mógłbym się gdzieś kopsnąć autem, coś zobaczyć, a głowa pusta.
Tak wiem, są biura podróży, które planują wszystko. Ale ja nie koniecznie chcę all inclusive za granicą na plaży. Ja mogę się przejechać autem 200km, wziąć tani booking, pokręcić się gdzieś. Ale nie wiem gdzie, nie wiem jak, nie wiem co.
W google widze ogólnik w stylu:
"jedź na dolny śląsk, zobacz komplex RIESE". Okej, pojadę, pooglądam, 3h mi zejdzie, a dalej co...?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Na koniec piszesz "To teraz mi to wszystko nanieś na mapę", mapę jednym klikiem wysyłasz na telefon i jedziesz z gotową
Jak się nie ma pomysłu - można pojechać w jakieś popularne miejsce - czasami coś trafia na główną, trochę osób reklamuje swoje blogi pod
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
po drugie, ja wiem że dla wielu osób to jest magia - ale można gdzieś jechać BEZ PLANU
no nwm na przykład sobie jedziesz do miasta oddalonego o 200km i przecież na luzie tam sobie hotel weźmiesz z bookingu, pójdziesz do knajpy, park, może muzeum albo pub jak
A ty jakie masz marzenia?