Wpis z mikrobloga

Cześć, zakupiłem biurko z regulacja wysokości i w skrócie nie chcę go trzymać na blacie, nie chcę też żadnej szafki, z ziemi za krótkie kable plus zbieranie kurzu więc chciałbym go podwiesić pod blatem, gotowe rozwiązania raczej średnie, przynajmniej ja nie znalazłem niczego co wygląd na to że udźwignie 25kg pc więc stwierdziłem że chyba lepiej samemu coś pokombinować. I teraz pytanie do ekspertów, czy taka podwójna "rama"(z tyłu i z przodu pc) z profili aluminiowych 20x20 utrzyma takiego PC? Kątowniki górne na wkręty do blatu(blat to zwykła płyta z Castoramy 18mm)
https://sklep.fleximo.pl/katownik-20x20-zestaw-do-montazu
https://sklep.fleximo.pl/katownik-20x20-zestaw-do-montazu
#komputery #diy #kiciochpyta #majsterkowanie
jaroslawII - Cześć, zakupiłem biurko z regulacja wysokości i w skrócie nie chcę go tr...

źródło: PC

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jaroslawII: weź ty to jeszcze raz napisz po ludzku

zakupiłem biurko z regulacja wysokości i w skrócie nie chcę go trzymać na blacie

co to znaczy "nie chcę trzymać biurka z regulacją wysokości na blacie "?
  • Odpowiedz
@jaroslawII: Słabym ogniwem są te wkręty i blat. Gdyby blat był z litego drewna/klejonki/sklejki, to by nie było problemu, ale jeżeli to MDF czy inny paździerz, to wkręty mogą wyleźć po jakimś czasie. Rozważyłbym dodatkowe przyklejenie nośnych profili na epoksy do tego blatu.
  • Odpowiedz
25 kg komputer?

@Erk700: Co w tym dziwnego? Może nie kojarzysz, ale jakiś czas temu były obudowy, ważące po 20 kilo. Mój stary Chieftec ważył 16 kilo. Jak się do tego wrzuci bebechy, można spokojnie dobić do 25 kg, a nawet więcej.
  • Odpowiedz
@teh_m: Blat 18 mm to trochę mało. Na twoim miejscu górną belkę przywierciłbym wkrętami pod kątem 45 st. do blatu; naprzemiennie raz z lewej strony belki, raz z prawej strony belki.
Wcześniej trzeba zrobić otwory cienkim wiertłem: Najpierw delikatny pionowy otwór (może być większa średnica wiertła), później docelowy po skosie.

Dzięki temu nie będziesz się musiał martwić o wyrwanie, gdy przez przypadek zahaczysz nogą lub ktoś się będzie chciał na
  • Odpowiedz
@jaroslawII: Nie bój żaby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daj więcej zwykłych wkrętów, dla pewności przyklej belkę na klej typu Mamut i będzie trwalsze od reszty stołu.
  • Odpowiedz