Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-poszukiwacz-4: @mirko_anonim: jako swiezak angażowałem się w różne projekty, kursy sponsorowane przez pracodawcę itp. - nie żałuję, bo wyrobiłem sobie porządną reputację i mam teraz zarobki kilkukrotnie wyższe niż na start.
po wbiciu pewnego expa już nie nie warto grindować, bo daje o sobie znać prawo malejących przychodów.

rule of a thumb dla wchodzących na rynek pracy:
- lecenie w kulki jako junior - nieopłacalne
- niesamowity grind jako senior
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zależy od kołchozu. Jeśli widzisz się tam nadal w perspektywie kilku kolejnych lat i są możliwości awansowania to jak najbardziej, inaczej minimum. Odnośnie rozwoju to sam powinieneś w to inwestować poza pracą bo i tak się przyda np. jak zmienisz kołchoz inaczej możesz mieć bolesne zderzenie z rzeczywistością jak cie zwolnią a ty klepałeś przez x lat te same formuły w Excel.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
wytworny-filantrop-44: W pracę warto się zaangażować, jeśli czerpiesz z tego korzyści. Przykładowo, zdobycie cennego doświadczenia, nabycie pożądanych na rynku pracy umiejętności, otrzymanie solidnego wynagrodzenia w zamian, wtedy warto.

Jeśli masz siedzieć wieczorami i myśleć za Twoich leniwych kolegów, by dowieźć projekt na czas, to mija się to z celem. Nikt o Twoim zaangażowaniu nie będzie pamiętać, a dorzucą Ci jeszcze więcej zadań, bo wcześniej przecież dowiozłeś. Za takie poświęcenia się tym bardziej
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
zrównoważony-znawca-56: angażuje się jak coś może mi pomóc w większym o----------u się

np. coś co kleje ręcznie nudnego to łapie się z engineringiem, grupą , biznesem sprawdzam nowinki puszczam automat i wracam się obijać na 2 lata zanim coś nowego wymyślą

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sram na to korpo, robię jak najmniej, niezbędne minimum, ci co angażują jeszcze nie wiedzą, że Polska przestaje być montownią, przestaje się opłacać i zaraz firmy pouciekają a te ich angażowanie zostanie docenione wypowiedzeniem. Ja będę uciekał, chce się przebranżowić może ratownik medyczny albo pójdę w służby jakaś policja
  • Odpowiedz