Wpis z mikrobloga

Nie jestem z Warszawy, lubię się pośmiac z warszawiaków, kocham serię typu "bo u nas w Waaaarszawie" itd. itp.
Ale musze powiedzieć, że po Dino w Wilanowie to na serio rozumiem tych ludzi, którzy mają trochę wiesze wymagania niż NIC, ZERO, WCALE, G---O.
Na serio na tej sprawie wyszła nasza "wiejska" mentalnośc (w tym złym rozumieniu) i kompleksy.
Co prawda mam wrażenie, ze 95-99% ludzi uważa, że wyszły kompleksy tych z Wilanowa (że chca się pokazać ??? czy nie wiem co tam sobie ludzie ubzdurali, ale ja uważam inaczej.
Ludzie mają tez w sobie kompleksy, które ich pchają w dół, że na coś nie zasługują, że gdzie tam ja moge mieć zdanie, lepiej nie wychylać się, przodkowie też srali pod siebie to i ja będę.
I tak dla przeciętnego Polaka to 1 wzór marketu stworzony z 20 lat temu pewnie, na tysiące mega różnych miejscówek jest OK.
I to jest wszystko czego wymagamy od siebie XDDDD
Jak takie robaki bez jakiejś odrobiny poczucia smaku.
Widać to zreszta po naszym podejsciu do przestrzeni i architektury.
Ta nasza "urbanistyka" łanowa, to cofnięcie urbanistyki o pewnie 3000 lat, bo miasta i przestrzeń setki lat były planowane, nawet za czasów Biskuina to miało ręce i nogi.
Tymczasem dziś ktoś ma działke to musi ją cała z-----c jak leci, nie wazne co jest w okolicy. Zero usług, zero miejsca parkingowych, wszystko rozpizgane jak leci.
Śmiejecie się z developerów, ale przeciez to samo robią i rolnicy i ludzie, którzy kupują od nich działki/

#polska #wilanow #dino #bekazpodludz #architektura #urbanistyka
text - Nie jestem z Warszawy, lubię się pośmiac z warszawiaków, kocham serię  typu "b...

źródło: mentalna_bieda2

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@text:
Tam nie chodziło o sam fakt sklepu Dino? Poza tym litości, nie ma co porównywać Miasteczka Wilanów do zabytkowych starówek. Jedyne co można pozytywnego powiedzieć to że urbanistycznie siatka ulic jest okej i jakoś się stara urbanistycznie np.:kontynuować oś Pałacu Wilanowskiego. Ale estetycznie to już żadnych nawiązań nie ma, to taka sama developerka jak wszędzie indziej.
  • Odpowiedz
Tam nie chodziło o sam fakt sklepu Dino? Poza tym litości, nie ma co porównywać Miasteczka Wilanów do zabytkowych starówek.

@Fennrir: dino nie bedzie w miasteczku wilanów
  • Odpowiedz