Wpis z mikrobloga

#iphone #apple #ios hejkaa, chcę kupić IP 16 i zastanawiam się między pro a pro max. czytałem sporo opinii, że pro max jest zwyczajnie za duży i uciążliwy do np. noszenia w kieszeni i normalnego korzystania, a z drugiej strony czytałem, że bateria w wersji pro to jest masakra i giga szybko pada. jak to w końcu jest? druga kwestia to ceny po wydaniu IP17. czy jest warto czekać ten miesiąc, czy spadki cen będą marginalne?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tryno: zależy czy masz dużą łapę czy nie. Pewnie się da przyzwyczaić do rozmiaru. Bateria wystarcza tak mniej więcej na cały dzień, zależy ile używasz telefonu. Spadki cen dla Pro będą marginalne, bo jak wychodzi nowa wersja to stara jest automatycznie wycofana ze sprzedaży, a resellerzy mogą odesłać niesprzedane egzemplarze do producenta. Zostają handlarze na Allegro, ale to kupowanie kota w worku.
  • Odpowiedz
@tryno: przeszedłem z 13 pro na 16 pro max, nie mogę się nacieszyć tym telefonem, fakt, jest większy ale jakoś nie odczuwam tego specjalnie, wręcz na plus wszystko, treści konsumuje się o wiele lepiej, nawet na samej klawiaturze pisze się wygodniej niż na mniejszym telefonie, same plusy no i ta bateria, zapominam ładować bo zdecydowanie dłużej trzyma
  • Odpowiedz
  • 0
@feevcio: wlasnie rozmiar mnie najbardziej martwi, bo to juz jednak jest spore i zastanawiam sie jak to bedzie wygladac z noszeniem w kieszeni itd. od czasu wstawienia posta troche poczytalem i no sa narzekania, ze przy dlugim uzywaniu aparatu itd. pro ma tendencje do szybkiego rozladowywania sie. jesli sprawa tak wyglada to mozliwe, ze to przewazy na wzieciu pro max.
  • Odpowiedz
  • 0
@feevcio: to na pewno, ale rzadko korzystam z telefonu do oglądania filmów itd. głównie to używam właśnie kamery do filmów i zdjęć, słuchania muzyki i jakieś apki socjalkowe. a jak z chowaniem tego do kieszeni? ofc planowalbym go wrzucić w jakiegoś casea, więc to też pewnie powiększy jego rozmiar. masz jakieś polecajki w tym temacie?
//z noszeniem go w kieszeni chodzi mi o to czy nie sprawia uczucia cegły i
  • Odpowiedz
@tryno: fakt jest większy, ale nie mam problemów z chowaniem go do kieszeni, kupiłem nomada skórzanego, generalnie jestem zadowolony, natomiast lekki problem jest ze szkłem, kupiłem spigena i pomimo tej ramki to jakoś słabo to wygląda.. jak chodzę z psem na spacery to jestem w stanie obsługiwać telefon jedną ręką, więc jest git, nie mam problemu z upuszczaniem telefonu :)
  • Odpowiedz
  • 0
@feevcio: kupilem w piatek i w sumie to jest tak jak pisales. rozmiar nie jest dla mnie za duzy, a to bylo moje jedyne zmartwienie. dzieki za kazde info!! B)
  • Odpowiedz