Wpis z mikrobloga

@rolek2145: 3 razy przejść grę nie wystarczy, musisz chcieć przejść ją jeszcze raz zaraz po zakończeniu? Przecież wg tej definicji Age of Decadence nie jest regrywalny (bo większość decyzji podejmowana jest w dialogach) a jakaś liniowa platformówka już tak, bo ktoś chce ją przejść ponownie, tylko optymalnie(j), pod speedrun.

Przecież Gothiki też są na 3 przejścia tak naprawdę, bo masz 3 klasy/3 gildie.
  • Odpowiedz
@rolek2145: dobra a jak to się ma z filmami? Czy film taki jak 6 zmysł albo incepcja. Przecież to sama przyjemność obejrzeć go drugi raz i widzieć te wszystkie mrugniecia oczkiem przez reżysera.
  • Odpowiedz
@rolek2145: Tak naprawdę, żeby móc powiedzieć, że przeszło się grę, to trzeba ją przejść minimum 15 razy i do tego 35 razy demo przed premierą gry. Proszę się tego trzymać, jak będziecie się zastanawiać. Liczby dobrałem nieprzypadkowo, bo muszą być podzielne przez 5.
  • Odpowiedz
Pierwszego DA, drugiego zresztą też przeszedłem ponad 10 razy tylko dla historii, co więcej, przechodziłem w 90% tą samą ścieżką. A to wszystko dla historii. Czyli udowodniłem menelobijcy jego definicją regrywalności, że historia jest tu powodem regrywalności?
  • Odpowiedz
@rolek2145: moglem sobie ubzdurac ale kojarze ze rumun cos mowil o tym ze w3 nie jest regrywalny bo za malo znaczacych wyborow masz w fabule, cos tam p-------l ze tylko liczy sie rzucanie sniegiem w ciri. Cos takiego kojarze ale moge miec zaburzenia
  • Odpowiedz
  • 0
@wojt519: Ktoś wyżej napisał przykład gothicka,że jest regrywalny bo można go 3 razy przejść w różnych obozach itp.Kurde no wiedzmina można przejść raz pakując punkty w miecz,drugi raz w znaki a trzeci w alchemie.Robiąć np wyzwanie,że zacznie się od innego miejsca gre po prologu itp.
  • Odpowiedz
  • 0
@Mokkorichan: Ja nie wiem.On mówi raz tak,raz inaczej.Dla mnie regrywalność jest wtedy jak po przejściu gry po prostu będę wiedział,że zachwilę/za jakiś czas przejdę ją kolejny raz i tyle.Nie ważne są powody.
  • Odpowiedz