Wpis z mikrobloga

@Uzytkownik_awaryjny:

ja tak jeżdżę A żadnych dróg nigdy nie blokowałem, to mam cierpieć za cudze grzechy?

Jak głosowałeś na PiS albo konfe to tak ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A tak całkiem serio to daleko mi do literalnego trzymania się prawa bo mam ciężką nogę a jak jadę po dziurawej drodze w nocy to nie będę się trzymał lini. Jednak nie uważasz, że jazda z hederem jest
  • Odpowiedz
  • 3
@Uzytkownik_awaryjny

ja tak jeżdżę A żadnych dróg nigdy nie blokowałem, to mam cierpieć za cudze grzechy?

Jak zapłacisz za jazdę z "headerem" to będziesz cierpiał za WŁASNE grzechy. Przepisy są jasne.

Też nigdy nie blokowałem żadnej drogi co wcale nie upoważnia mnie do jeżdżenia czym chcę i jak chcę po drogach publicznych.
  • Odpowiedz
@ZdzislawRotterdam @ZdzislawRotterdam Jak w sezonie prac polowych nie d-----------e rolnikowi kar i problemów, to z sezon stracony... tak? Ten kombajn jest wart 10 tysięcy. Mali rolnicy często nie mają możliwości odpinania hedera (to ta przednia część przeznaczona do koszenia). Rolnicy czesto nie mogą sobie pozwolić na najem "nowoczesnego" sprzętu, bo jest to kilkaset złotych za hektar. Jeszcze brakuje na wykopie promowania zgłaszania orania w nocy, czy wywożenia obornika, bo jakiegoś
  • Odpowiedz
jakiegoś dzbana nie stać na dom w granicach miasta, więc wybiera wioskę i mu śmierdzi

@100piwdlapiotsza: pozwolę sobie zacytować @FireDash:

Ja mam zawsze bekę z tego argumentu, bo to sugeruje jakby "wieśniacy" uwielbiali zapach gnoju i nawozu i to tylko miastowi mają z tym problem.
  • Odpowiedz
to zemsta za te blokowanie drog 🤗

@ZdzislawRotterdam: i jak w tym kraju ma być dobrze, skoro wszelkie protesty są właśnie w ten sposób odbierane przez część społeczeństwa? xD

ten żart, to nie żart, a anegdota o części naszego narodu
  • Odpowiedz