Wpis z mikrobloga

Chciałbym zrobić prosty mechanizm z tłoków gdzie tłoki blokują wodę i po przez zmianę dźwigni uwalniają tą wodę tylko problem jest zrobieniem tak aby te wszystkie tłoki reagowały na dźwignie tak więc niech ktoś mi pokaże jak to zrobić aby działało bo mam w linii 44 i próbuje na różne sposoby, ale bez skutku

#minecraft
Szop5000 - Chciałbym zrobić prosty mechanizm z tłoków gdzie tłoki blokują wodę i po p...

źródło: image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Szop5000 jak nie masz sticky pistpnow (i nie reaguja na redatone dust pod nimi) to zrob negacje - torche bezposrednio pod nimi i repeater skierowany w blok zeby je wylaczyc, nie ma mnie przy kompie wiec z opisu musisz wykminic. Ewentualnie mozesz dac repeatera w strone bloku i on powinien przekazac sygnal
  • Odpowiedz
@Szop5000: łączysz je w ten sposób

Tłok, na niego kierujesz przekaźnik i 1 blok kabla od tyłu
Całość łączysz długim kablem z redstone i jak braknie prądu to dajesz przekaźnik znów )repeater)
Wtedy 1 dźwignia może obsłużyć tysiące tłoków nawet
MePix - @Szop5000: łączysz je w ten sposób

Tłok, na niego kierujesz przekaźnik i 1 b...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@MePix Problem jest taki że tam gdzie są przekaźniki u mnie jest woda i aby to miało sens to bym musiał użyć tłoki z slimem a na ten moment nie mam żadnego slime, więc jeśli wykombinujesz wersje z wodą to zapodaj
  • Odpowiedz