Wpis z mikrobloga

✨️ Jaki materac wybrać dla komfortowego snu?
Jaki materac 220 x 200 cm dla (już nie) kawalera?
Kiedyś kupowałem materac Materasso Monaco Dream w mniejszym rozmiarze od mirka @Milano - polecam, śpi się na nim bardzo dobrze zarówno na tej stronie Soft jak i Hard (H3/H4 chyba), tylko nie mogę znaleźć teraz interesującego mnie rozmiaru w sprzedaży, bo tak to bym kupił po prostu taki tylko większy xD.
Tak do 8k coś fajnego dostanę :-)? To dla mnie zdecydowanie najważniejszy sprzęt w domu, więc budżet z gumy jakby coś było superhiper fajnego.

Przy okazji zapytam o łóżko - z tego co pamiętam to bez różnicy, byleby materac leżał na stelażu i żebra nie były zbyt rzadko? Jakieś polecajki?

#materac #lozko #sypialnia #sen #zdrowie #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim

materace teraz to wszystko marketing, zwlaszcza z tymi piankami, gąbkami.

dwa osobne materace sprężynowe single ukladasz obok siebie i mozna sie rzucać ile sie chce, druga osoba nic nie czuje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Monaco Dream również może być wykonany w rozmiarze niestandardowym 220x200 :)
Jeśli chodzi o stelaż to większość producentów wymaga aby ich materac leżał na stelażu elastycznym (gięte listwy) i oby odstępy między listwami nie były większe niż 3-4 cm.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):

Monaco Dream również może być wykonany w rozmiarze niestandardowym 220x200 :)

@Milano: a faktycznie jeszcze jest w ofercie, to już nie szukam dalej tylko tego biorę, a Ty handlujesz jeszcze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tak, Monaco Dream mam w ofercie. W razie zainteresowania, zapraszam na PW :)
Jeśli chodzi o stelaż, to ten drewniany w zupełności wystarczy. Stelaże z metalową ramą zalecane są do łóżek z pojemnikiem na pościel.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP):
@Milano: dzięki za odpowiedź, a jakoś inaczej niż przez PW można się z Tobą skontaktować? Usunąłem konto jakiś czas temu :).

Jeśli chodzi o stelaż, to ten drewniany w zupełności wystarczy. Stelaże z metalową ramą zalecane są do łóżek z pojemnikiem na pościel.

Łózko będzie z pojemnikiem na pościel, więc rozumiem, że
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: @mirko_anonim Pamiętaj, że materaca nie dobiera się do wagi. To częsty i typowo polski błąd. W rzeczywistości większa waga to też większe ciało i rozkład nacisku pozostaje proporcjonalny. Kluczowe są jakość pianek, konstrukcja i projekt materaca. Zawsze też zważaj na to, abyś mógł materac przetestować we własnej sypialni - na prostych, jasnych zasadach.
  • Odpowiedz