Wpis z mikrobloga

Twórca DuckStation (emulatora PS1) trochę się wcurwił i wywalił oficjalny skrypt dla Arch Linux, bo ludzie ściągali jakieś lewe pakiety z AUR-a, a potem mieli pretensje... do niego. Potem dodał, że Linux to wieczna mordęga, sam z niego nie korzysta, a i tak ciągle musi coś łatać za darmo.Następny krok? "w ogóle wywalam wsparcie dla Linuksa." 🤣

I jeszcze ten (zasłużony ;) ) pocisk z waylanda 😆

#linux #duckstation #ps1 #emulacja
z0mb1e - Twórca DuckStation (emulatora PS1) trochę się wcurwił i wywalił oficjalny sk...

źródło: GxGxMS2WwAAU4Ic

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kryspin013: AUR, arch wszystko związane z jego słynnym rolling release jest tylko geekowską pasją. Jak ktoś chce stabilny system na desktop bierze tylko forki po debianie czy ubuntu. Wszystko musi być stabilne, a nie się wykrzaczać po aktuzalicji. Wszystkie dystrybucje jakie miałem były na bazie debiana, ubuntu czy mint i nigdy przy update czy upgrade nie robiły cyrków
  • Odpowiedz
@Jarkendarion: Problem nie jest w rolling release, a w Archu i jego wrzucaniu paczek zaraz po wyjściu bez testów. Byłem na takiej grupie, w której debile się chwalili kto wrzuci kernel szybciej - Fedora czy Arch od momentu wydania. Zero testów, byleby wydać.

Sam Debian też ma opcję Rolling Release, tylko się ona nie j---e

Twórca DuckStation (emulatora PS1) trochę się wcurwił i wywalił oficjalny skrypt dla Arch Linux, bo
  • Odpowiedz
@Kryspin013: AUR, arch wszystko związane z jego słynnym rolling release jest tylko geekowską pasją. Jak ktoś chce stabilny system na desktop bierze tylko forki po debianie czy ubuntu. Wszystko musi być stabilne, a nie się wykrzaczać po aktuzalicji. Wszystkie dystrybucje jakie miałem były na bazie debiana, ubuntu czy mint i nigdy przy update czy upgrade nie robiły cyrków

@Jarkendarion: też piszesz głupoty. Nie odróżniasz base od repo społeczności
  • Odpowiedz
Problem nie jest w rolling release, a w Archu i jego wrzucaniu paczek zaraz po wyjściu bez testów

@fervi: Ale kłamstwa. Arch normalnie ma repozytoria testowe, a wspomniane kernele (w skrócie) nawet są opóźniane o jeden release żeby nie było niespodzianek.
  • Odpowiedz