Wpis z mikrobloga

Jedno z moich marzeń spełnione, zawsze chciałem mieć tego bydlaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Renault Espace 2.0 T + LPG ( ͡° ͜ʖ ͡°) #motoryzacja
Boss86 - Jedno z moich marzeń spełnione, zawsze chciałem mieć tego bydlaka ( ͡° ͜ʖ ͡°...

źródło: espace

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Boss86 @garbagedriver Pyclip to średnio. Jak już to canclip v237.
Oleju to bierze btw. jak szalone, ale F4RT pseudonim operacyjny "pancyr". Wytrzyma i 500.000 km jak będziesz dbał. Obserwuj elektronikę w tym aucie bo będą się działy rzeczy niestworzone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hu-nows przy trójce taki van to najlepsze nadwozie. Wtedy szukasz auta z 3 fotelami z tyłu, bo inaczej nie zapniesz fotelików. Wygodnie zapinasz foteliki, nie nurkujesz zgięty w pół. Do bagażnika wrzucasz co chcesz, jak małe dziecko to wózek w całości, bez każdorazowego składania. Jak dzieci starsze to rowery do bagażnika na jakieś wycieczki etc.
  • Odpowiedz
@Zielony34: Pierdzielą z tymi dieslami, ja swojego kupiłem z przebiegiem 270tys km i teraz po 7 latach posiadania się dowiedziałem że był kręcony i ma ma prawie 600k tys. Ale działa dobrze, widomo jakieś usterki się zdarzają ale jak w każdym.
  • Odpowiedz
  • 1
@Boss86 zajebiście mi się podobają takie autobusy. Chciałem nawet kupić na budowę, bo pojemne to jak bus, ale opinie o elektryce mnie zniechęciły. Ale na bank kupię takie auto kiedyś... choć pewnie będzie to pacifica
  • Odpowiedz
  • 0
@MercedesBenizPolska Myślałem że częściami gościu handluje, ja tą lagunę kupiłem dwa lata temu z przypadku e zasadzie wieś obok, jak widzę takie świecące się auta to omijam szerokim łukiem, jeszcze ceny za 2.0 nissana gdzie nie ma kasacji luzu zaworowego tylko trzeba wymieniać szklanki do tego rozpinać rozrząd to postoje, pracowałem 1.5 roku przy autach z reichu i dobrze wiem jak te auta wyglądają po przyjedzie od turka z placu
  • Odpowiedz
  • 0
@ovsky Do okazjonalnego sprawdzenia błędu czy ustawienia sobie inspekcji olejowej pyclip 2.2 plus obd v-gate II w zupełności wystarczy, canclip lepszy ale trzeba trochę wyłożyć na sondę, jest jeszcze opcja kupić od chińczyka kabel Godiac który łączy się z canclipem i autami od 2005 roku, nie potrzeba sondy a koszt kabla jakieś 115 zł
  • Odpowiedz
@Rhimdir Ja zwolennikiem nie jestem, jak zresztą pisałem. Ale. Ale wiem, ze akurat 2.0DCi jest mega pancerne i w takim autobusie ten moment obrotowy by robił robotę. Do tego gdyby dorwać wersję 173KM w automacie i zrobić program na okolice 200-220KM to bardzo fajnie by się tym jeździło.

Kolega miał Scenica 1.9Dci który był kręcony z 600 na 300 i on dowiedział się o tym przypadkiem, jak na blacie miał już
  • Odpowiedz
@Pitaq: Nie no, podgląd błędów to chinolem do smartfona zrobi. Błędy tym pyclipem chociaż skasuje? Ja ostatnio potrzebowałem zrobić odpowietrzenie pompy ABS - tylko canem szło. W dodatku can clip gold z kablami idzie kupić za te 500zł. Jak dla mnie bez zastanowienia canclip. Jedyny minus to fakt, że działa jedynie na 32 bitowych windowsach więc trzeba mieć albo wirtualkę na laptopie albo oddzielny laptop.
  • Odpowiedz
  • 0
@ovsky większość rzeczy zrobisz pyclipem, nawet się koła odpowietrza przez apke, ale nie że wszystkimi obd będzie działać całość, właśnie icar v gate II najlepiej się komunikuje z pyclipem w wersji 2.2, 3.0 niby nowsza a jakby okrojona, pyclipem przypiszesz wtryski w dieslu, można zmienić np sprężarkę klimy pochodząca z scenica do laguny czy Espace i działa, jest jeszcze pyren i ecutweaker typowe programy pod renault i Dacia
  • Odpowiedz