Aktywne Wpisy

wjtk123 +240
Słucham Państwa, komu się Polska nie podoba i chciałby ponownie wziąć udział w narodzinowej loterii? xD
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
#polska #swiat #mapa #ciekawostki #statystyka
źródło: IMG_9995
Pobierz
nervous_breakdown +836
Ciekawostka: zespół Pectus istnieje tylko po to, aby występować w telewizji śniadaniowej, opowiadać o tym, że są braćmi i że w tym roku na święta będą lepić pierogi
#muzyka #ciekawostki
#muzyka #ciekawostki
źródło: 000LM014IOUC5MT8-C322-F4
Pobierz

1. Czy do udokumentowania pobytu wystarczą tylko P60 z ostatnich 5 lat czy załączyliście też wszystkie swoje payslipy albo statementy z banku z ostatnich 5 lat?
2. Na jakie pytania musi odpowiedzieć referee? Mam kilka odpowiednich osób w pracy co spełniają te warunki professional które są chętne mi pomóc ale wolałbym ich uprzedzić o tym co mogą ich pytać, wiem że wołają adresy, numer paszportu, datę urodzenia i czy byli karani ale coś więcej?
3. Czy trzeba podawać i paszport i polski dowód osobisty czy tylko paszport? Bo pyta o oba i nie ma albo albo więc nie jestem pewien.
4. Ile mniej więcej czekaliście na decyzję? Na różnych forach czytałem że podobno jak ktoś ma EUSS (Settled Status) to podobno jest to dużo krócej niż te 6 miesięcy.
#unaswuk #zagranico
Z góry dzięki za odpowiedzi ;)
1. Z tego co kojarzę, to jeśli masz ILR (settled status), to jedynym dokumentem, który potwierdza spełnienie warunku pobytu i który załączasz do aplikacji, jest paszport. Zawsze cię mogą poprosić później o więcej.
2. Nie odpowiada na specyficzne pytania, tylko podpisuje się pod deklaracją, że cię zna od minimum 3 lat i że jesteś spoko.
3. Paszport, dowód to tu egzotyka.
1. Ja załączałem wszystko jak leci.. Myślenie na zasadzie: nie będą potrzebowali, to to sobie w--------ą do "kosza"... Przesyłałem p45/60s, payslipy, i jakieś kopie listów z uniwerku itp. W każdym bądź razie, przesłałem im więcej niż chcieli. Prześlij bank statementy - nie zaszkodzi.
2. Zwykłe wypisanie formy, nic wielkiego tam nie
@MarianoaItaliano Od zlozenia danych biometrycznych do decyzji minelo mniej niz 7 tygodni. Jednym referee byl znajomy urzedas a innym ktos z pracy, nikt o nic nie pytal, musieli tylko wydrukowac te dokumenty, podpisac i przeslac mi zdjecia.
Jako Europejczycy mamu chyba troche przyspiedzona droge, Azacji czesto czekaja blizej roku.
1- ja wyslalem wszystko jak leci z calego pobytu
2- do tych moich nawet nikt niezadzwonil
3- niepamietam
4- czekalem niecaly tydzien.