@Kotouak: Może ktoś wytłumaczyc o co chodzi z tymi torbami? Czego za dawniejszych czasów "metalowcy" to nosili jako plecak szkolny jako jakiś manifest nie wiem czego? Co to mialo symbolizować?
@NocJestMistyczna to jest polski chlebak wojskowy. Był jeszcze plecak, tzw. Kostka. Kostki to były właśnie plecaki metalowców. A skąd to się wzięło? Nie jestem pewien, choć sam obracałem się w tych klimatach xD Dedukuje, że stąd, że to akurat było dostępne. W latach 90 demobil był dość powszechny i ogólnie modny. Poza tym, styl militarystyczny też był dość popularny w subkulturze metalowej. Pewnie dlatego
A skąd to się wzięło? Nie jestem pewien, choć sam obracałem się w tych klimatach
@Kotouak: To były jedyne plecaki z tak dużą klapą, która na dodatek nie była zdobiona, więc mieli duże pole do popisu z naszywkami, pinami, buttonami czy własnymi malunkami. Ciężko by było nadać charakteru plecakowi Enrico Benetti, a plecaków takich jak Jansport czy Alpinus było zwyczajnie szkoda, bo były za
źródło: temp_file7999724529348934154
PobierzA skąd to się wzięło? Nie jestem pewien, choć sam obracałem się w tych klimatach xD
Dedukuje, że stąd, że to akurat było dostępne. W latach 90 demobil był dość powszechny i ogólnie modny. Poza tym, styl militarystyczny też był dość popularny w subkulturze metalowej. Pewnie dlatego
@Kotouak:
To były jedyne plecaki z tak dużą klapą, która na dodatek nie była zdobiona, więc mieli duże pole do popisu z naszywkami, pinami, buttonami czy własnymi malunkami. Ciężko by było nadać charakteru plecakowi Enrico Benetti, a plecaków takich jak Jansport czy Alpinus było zwyczajnie szkoda, bo były za
Ja swoją kostkę pomalowałem farbkami do Warhammera xD
@Kotouak: Chlebak, jak sama nazwa wskazuje, służy do noszenia granatów. :-)