Jak to #przegryw dotknąłem i zepsułem. Przy wymianie karty sieciowej pogiąłem te piny które się wpina do karty. Myślicie że ile może mnie kosztować ich wymiana w jakimś serwisie, ciekawe czy w ogóle robią takie rzeczy? Druga sprawa może ktoś się zna i powie jak się te piny nazywają, myślę nad kuzynem który dłubie w elektronice i może jakbym kupił same piny to by mi wymienił za flache. Ehh
@przypadkowy-przypadek Ale po co w ogóle wymieniać te piny? Nie lepiej na stałe przylutowac te kabelki od anteny? Potrzebne jest Ci to, żeby to wspinać/wypinać?
@przypadkowy-przypadek: to jest przeje*Ana robota, to są przewody koncentryczne i nie można zrobić zwarcia pomiędzy żyłą a ekranem. Żaden serwis nie będzie się w to bawił tylko wymieni anteny, w tym pewnie 2 na 3 wepchaja uniwersalne anteny gdzieś wewnątrz lapka
@przypadkowy-przypadek Nie wydaje mi się, że tam idzie jakiś plus czy minus bo wtedy by nie był to pin a wtyczka jakaś. Może źle to jakoś przylutowałeś? Albo podczas lutowania zwarles te dwa piny które są obok siebie?. Ale jak coś to spokojnie można to też wymienić, na jakimś allegro czy u Chińczyków spokojnie znajdziesz takie coś i to chyba nawet nie jest lutowanie a zaciskane z tego co widzę na
@przypadkowy-przypadek: taki pstryczek jest w miarę ok jak ma się źródło blisko odbiornika, przy wymagającym użytkowniku który siedzi w innym pokoju dobry będzie odbiornik z antenką.
Kurczę nie głupie i nie drogie są tę anteny, potem rozbiore łapka jeszcze raz i zobaczę czy jest gdzie upchnąć. Może wiesz jak rozpoznać które to AUX które MAIN? Jakby już przyszło chciałbym raz a dobrze wpiąć żeby znów nie z----ć...
@przypadkowy-przypadek: u mnie kiedyś ten kabelek wyszedł razem z tym sutkiem do którego jest wpięty na karcie wifi, wtedy miałem całą kartę do wymiany, na szczeście od anteny dało się igłą do szycia wyciągnąć ten urwany sutek i wyprostować żeby mozna było wpiąć do następnej karty, do tej pory jak coś rozbieram to strasznie uważam na te anteny i karty żeby przypadkiem czegoś nie u----ć
@przypadkowy-przypadek przecież taniej i prościej kupić kartę sieciową, odkręcić śrubę i wymienić. Nie musi być taka sama byle złącze pasowało. Zresztą to chyba jest moduł BT.
Myślicie że ile może mnie kosztować ich wymiana w jakimś serwisie, ciekawe czy w ogóle robią takie rzeczy? Druga sprawa może ktoś się zna i powie jak się te piny nazywają, myślę nad kuzynem który dłubie w elektronice i może jakbym kupił same piny to by mi wymienił za flache. Ehh
#laptopy #komputery #serwis #elektronika
źródło: ehhh
Pobierz@QuaS: Spierdzieliłem na amen, nie da się wyprostować.
źródło: nano-karta-sieciowa-wifi-na-usb-150mbps-80211n
PobierzKurczę nie głupie i nie drogie są tę anteny, potem rozbiore łapka jeszcze raz i zobaczę czy jest gdzie upchnąć. Może wiesz jak rozpoznać które to AUX które MAIN? Jakby już przyszło chciałbym raz a dobrze wpiąć żeby znów nie z----ć...
źródło: hgddddddddgjjjj
Pobierz