Wpis z mikrobloga

Cześć mireczki ziomeczki!

Mam #internet od operatora #jmdi. Generalnie internet jest na prawdę spoko, nie mam problemów, ale #router... no tu jest problem, bo nagle tak jakby stracił moc i w ostatnim pokoju za ścianą internet jak był o prędkości 600mb tak teraz jest 15.

Podpowiecie co mogę z tym zrobić? Jeśli jedynym rozwiązaniem jest wymiana routera to na jaki?
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mechaos wifi ma to do siebie, że z odległością spada prędkość a ściany przy okazji nie pomagają w tym. Pociągnij kabel do ostatniego pokoju i postaw sobie tam router wifi.
  • Odpowiedz
  • 0
@mechaos przy obecnych prędkościach internetu jeden punkt dostępowy to już mało, nawet w mniejszych mieszkankach. Jeśli chcesz poprawić wi-fi względnie tanio, szybko i bez konieczności posiadania większej wiedzy w temacie to polecam zainteresować się rozwiązaniami typu TP-Link Deco ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@BooB dobra, to teraz pytanie bo router tp link mam, czy jak dokupię deco albo inny reapeater to czy urządzenia smart będą łączyć się Zara samą siecią czy ten tuner dostępowy będzie miał inną? :D
  • Odpowiedz
  • 1
@mechaos: wszystko zależy jak sobie ustawisz, najlepiej wywalić router od operatora i zostawić tylko Deco, który też będzie robił za router, jeśli nie możesz zrezygnować z routera operatora, to routerze operatora wyłączyć wifi, ustawić tryb bridge i używać tylko deco :) W Deco ustawiasz nazwę sieci wifi i hasło na takie samo jak masz obecnie i wszystkie urządzenia podłączą się bezproblemowo.
  • Odpowiedz