mirki czy chiński opcom może złe wartości pokazywać? opcom mi pokazuje kąt wyprzedzenia zapłonu po -30 tak do -1 sprawdzam ten sam parametr na interfejsie delphi, xtool, i elitdiag (kostka z apką na androida) i wszystkie 3 pokazują kąt na plusie na wolnych średnio stoi na 5-6 stopniach w silniku wymieniłem samemu rozrząd i silnik działa bardzo dobrze tylko denerwuje mnie że spalanie chwilowe na biegu jałowym pokazuje non stop 0,8l i skacze do 1 litra przed wymianą było po 0,5 litra w trasie jest podobne spalanie dziś wymieniłem lambde ale to nic nie zmieniło #opel #astra #mechanikasamochodowa #opcom
@danek_: Chiński opcom może pokazywać złe wartości, jak najbardziej. Co do spalania chwilowego - ja w z18xer (AHGTC) spalanie na postoju jest miedzy 0,8-1 L/h bez klimy a z klima 1- 1,2 L/h
@danek_: a sprawdzałeś zwykłym obd? ja z16xer mam 30 stopni na rozgrzanym na luzie, jak depnę to spada do zera, jak odpuszczę gaz to do 50. Ale nie wiem czy to prawidłowo, bo sam walczę z za dużym spalaniem które nie daje żadnych blędów :/
@Jasiu780: to akurat apka od interfejsu xtool na interfejsie delphi pokazuje tak samo na plusie tylko opcom wskazuje ciągle po -30 a przy jeździe czasem do 0 schodzi reszta interfejsó pokazuje po +5 na jałowym a w trasie od 20 do 38
@Jasiu780 mi na trasie chyba spala podobnie jak przed tą wymianą zastanawiam sie czy te chwilowe na biegu jałowym to nie przez nowy wydech bo stary na środku byl przerdzewiały u ciebie jak ciągle spalanie wysokie może lambda źle działa?
#opel #astra #mechanikasamochodowa #opcom
źródło: temp_file3590902773807374933
Pobierz