Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 213
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 47
@donaldJretard: zbyt bardzo interesowałem się modelowaniem zachorowań na Covid, przez największych ekspertów na świecie, żeby wierzyć w jakiekolwiek możliwości realnej, skutecznej, długoterminowej prognozy tak skomplikowanych zjawisk jak wzrost gospodarczy państw.
  • Odpowiedz
@Dropson71: To nie ja wyciągam wnioski z jednego wykresiku i przypisuje całą zasługę unii europejskiej, może Polacy sami też umieją do czegoś dojść, SZOK. Może byśmy byli lepiej, może gorzej, może tak samo, to wy wysnuwacie kretyńskie teorie, że bez unii bylibyśmy jak białoruś bez żadnego logicznego uzasadnienia
  • Odpowiedz
  • 32
@xP9VLkb3V9

@Dropson71: To nie ja wyciągam wnioski z jednego wykresiku i przypisuje całą zasługę unii europejskiej, może Polacy sami też umieją do czegoś dojść, SZOK. Może byśmy byli lepiej, może gorzej, może tak samo, to wy wysnuwacie kretyńskie teorie, że bez unii bylibyśmy jak białoruś bez żadnego logicznego uzasadnienia

Może byłoby lepiej xDDDDDDD
  • Odpowiedz
najbardziej śmieszą mnie te Mateuszki lat 16, którzy mówią "że to nie ta sama Unia, do której wchodziliśmy" xd

@KanJaweuDieZweite: Bez kitu, jednym z bardzo niewielu plusów tego, że nam demografia siadła jest to, że trochę jeszcze czasu upłynie zanim wśród głosujących zacznie przeważać ilośc tych co nie pamiętają co było przed wejściem do UE i nie rozumieją z czym się polexit wiąże.
  • Odpowiedz
Przez 7 lat zbudowano w Polsce 19 kilometrów autostrady

@kolar1: Przez cały okres członkostwa w eurokołchozie nie zbudowano ani jednej elektrowni atomowej, czyli idąc twoją logiką eurokołchoz to ciemnogród i bieda.
A tak na serio to zaorane zostało górnictwo, stocznie, rolnictwo, przemysł ciężki i jeszcze wiele innych.
A podniecanie się PKB czyli tym ile ktoś u nas zarobił i wywiózł zyski (specjalne strefy ekonomiczne, mówi to panu coś panie kolar?)
  • Odpowiedz
@xP9VLkb3V9: Jest wiele analiz, które jasno pokazują, że jesteśmy w lepszym miejscu dzieki UE niż gdybyśmy byli bez. Odrzucenie danych i analiz na rzecz hipotetycznego scenariusza ktory nie moze być zweryfikowany nie ma za duzo wspolnego z logika
  • Odpowiedz
@m4xejd Wątpię w te przewidywania, że za te 10 lat przeskoczymy UK jeśli chodzi o PKB per capita. Oczywiście, że dzięki Uni zaliczyliśmy przeskok cywilizacyjny, ale opierał się on na taniej sile roboczej i produkcji pół produktów. Nie wyskorzystalismy sytuacji i niedługo nasz wzrost mocno wyhamuje. Nie będziemy już tani, ale za to nie będziemy mieli żadnego zaplecza technologicznego i najdroższa energię w regionie.
  • Odpowiedz