Aktywne Wpisy
lukasz-dit +105
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

alkoholik000 +65
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Poniżej screen z filipińskiej telewizji zachęcającej do emigracji zarobkowej do Polski (to jakieś 12 godzin samolotem). Zrozumcie, że imigrantów nie sprasza nam Tusk tylko przedsiębiorcy szukający oszczędności - kosztem zwykłych ludzi. I to nawet nie o partię polityczną chodzi - kto rozbudowywał Orlen w Płocku dwa lata temu?
#ekonomia #gospodarka #ciekawostki
źródło: IMG_2574
Pobierz@moet: Czekaj bo nie kumam. Czy Ty winisz przedsiebiorcow ze szukaja oszczednosci?
Zaloz firme i plac 20k jak Cie stac.
Winny jest rząd za bzdurne ingerowanie w płacę minimalną - efektem jest to, że ściągamy pracowników za bezcen/na czarno/do maksymalnego wykorzystania przez agencje pracy tymczasowej, bo po prostu jest taniej.
Zresztą ta sama patologia jest na b2b.
źródło: IMG_2579
PobierzTutaj sie w pelni zgadzam. To co odwalaja z minimalna to jest chore. Zadnego pracodawcy nie stac zeby odpowiednio docenic "starych" pracownikow jak zielonce bez doswiadczenia i umiejetnosci musi zaplacic blisko 5k. Jak 20 lat temu zaczynalem kariere zawodowa to zarabialem 1/3
@moet: że niby płaca minimalna to dotyczy wyłącznie osób z polskim paszportem?
PRL była 10 gospodarka świata, robotnik zarabiał $20 miesiecznie, ale przyszedł Balcerowicz i wszystko zniszczył. XDDDDDDDD
@Frutti_di_mare: Oczywiscie ze nie. Powiem Ci wiecej. Jak pojechalem do kumpla z centralnej polski na sylwestra i pokazalem mu moj pasek to sie w czolo pukal.
Ale totalnie nie wylapales o co mi chodzi. ja nie mialem problemu z tym ze jako zielonka nie mam kokosow. Jak wspomnialem - wyjadacz zarabial 3x tyle co ja. I zaden problem. On ma
źródło: GgPPgxXXoAAHdpn
PobierzDalej nie wylapales. Postaram sie najprosciej jak potrafie.
Przychodzi zielonka z ulicy. niech bedzie koles w wieku 20 lat (po szkole sredniej). Wiedzy, doswiadczenia, umiejetnosci ma zero. OK moze miec checi i moze sie starac. Spoko. Plus dla niego. i taka zielonka zarobi 4666 (a od przyszlego roku 4800. A jak wprowadza to o czym przebakuja to bedzie