Aktywne Wpisy

frezja_w_doniczce +124
źródło: FB_IMG_1758948460596
Pobierz
stanley___ +32
#takaprawda #zwiazki
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
Szczęśliwy związek jest jak najbardziej możliwy tylko trzeba poznać drugą połówkę już w szkolnej ławce, najpóźniej na początku studiów - daje to największe szanse na trwałą, zdrową, wieloletnią relację.
źródło: temp_file1744801560629915873
Pobierz

Ja mówię tak jakby na "ty", chyba że kogoś wołam to wtedy mówię "mamo/tato coś tam". Ale spotkałem się z tym, że ludzie mówią po imieniu do rodziców co wydaje mi się nieco nietypowe, ale względnie ok. Natomiast znam też ludzi którzy mówią do rodziców jak do księdza. Np. "Zrobić mamie kawę?". "Mama sobie usiądzie". "Podać tacie klucz dziesiątkę?". I to już wydaje mi się mega dziwne, tworzy jakiś niezdrowy dystans między rodzicami a dziećmi, kojarzy mi się to z czasami gdy rodzice mieli wiele dzieci i nie przywiązywali się do nich za bardzo bo była szansa, że większość umrze i robiono je głównie jako pomoc do pracy w polu.
A może to jest normalne i powszechne i to ja dziwnie na to patrzę?
#polskiedomy #pytaniedoeksperta #pytanie #polska #niewiemjaktootagowac
20 lat to nie jest az taka roznica, zeby robic jakies sztuczne podzialy i silic sie na wersal ¯\(ツ)/¯