Wpis z mikrobloga

Czy jest ktoś, kto nie grał w oryginalnego THPS4 i może podzielić się wrażeniami po remake'u? Przeszedłem odświeżoną trójkę, którą pamiętam z dzieciństwa i jak na razie grało się w to przyjemnie. W weekend siądę do czwórki i wiem, że bardzo dużo usunęli z oryginału, ale sam nie mam wobec niej żadnych oczekiwań. Czy jako oddzielna produkcja to się ratuje?

#thps
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Caleb88: No ja nie grałem w oryginalnego THPS4. I w odświeżonego też nie grałem, więc w sumie mogę się podzielić podwójnymi wrażeniami z niegrania ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Caleb88: Ta odświeżona czwórka to po prostu dodatkowe mapy i tyle. Rozgrywka jak w odświeżonej trójce. Mi siadło, fajne, w oryginały grałem do trójki.
  • Odpowiedz
@Caleb88: Jak dobrze bawiłeś się przy 3. to w 4. doświadczenia są bardzo podobne - czyli mapy + zadania.
Niestety wycięli ten pól-otwarty świat na rzecz zadań dwuminutowych jak w cześciach 1-3. Jak nie grałeś w ogryinalneg THPS4 to nawet nie zatesknisz za tym ;)
Szkoda jedynie że brakuje kilku map z oryginału czy popsuta plansza Zoo - całkowicie zmieniona rozgrywka względem oryginału.
  • Odpowiedz
  • 1
@sajmonm: wbiłem karierę prawie na 100% i rzeczywiście, traktując to jako nową grę, jest bardzo przyjemne. Jednocześnie rozumiem powody narzekania, kiedy sprawdziłem, ile zostało wycięte. Mam nadzieję, że jeśli przerobią kiedyś undergroundy, to jednak w oryginalnej formie, bo thug2 to dla mnie thps niemal idealny.
  • Odpowiedz