Wpis z mikrobloga

Pytanie całkowitego laika, gdzie najlepiej otworzyć portfel krypto i dokonywać transakcji? Są jakieś polecane bezpieczne platformy, z małą prowizją od kupna/sprzedaży?

#kryptowaluty
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Di4bllo: najlepszy portfel krypto to będzie Trezor - tańszy Safe 3, droższy Safe 5. Z niego i na niego dokonujesz transakcji. Ale żeby kupić potrzebujesz giełdę np. binance, bybit, kraken, albo bitomaty albo kogoś kto ci sprzeda lokalnie
  • Odpowiedz
@Di4bllo: Ja korzystam z crypto.com jako portfela i giełdy. Mają wygodną aplikację mobilną oraz własną kartę płatniczą. To, że mocno się reklamują – np. w F1 czy UFC – daje mi (być może złudne) poczucie bezpieczeństwa, że nie znikną z rynku z dnia na dzień. Jak chcesz, możesz skorzystać z mojego linku polecającego: https://crypto.com/app/48mppyrkv7 – otrzymasz 25 USD w CRO jako bonus.
  • Odpowiedz
  • 0
@opk20: Nie zamierzam teraz kupować, a raczej zbadać temat dowiedzieć się co i jak, od roku inwestuję na giełdzie i od jakiegoś czasu chciałem zbadać temat krypto ;]
  • Odpowiedz
@Di4bllo: w takim razie zamow sobie ledgera albo trezora i konto na binance albo bybit moze byc tez coinbase reszte na jutubie znajdziesz jak wysylac co to ERC-20, segwity itp itd.
  • Odpowiedz