Wpis z mikrobloga

Wiedzieliście, że Gemini od Google'a potrafi podpowiadać zamienniki dla tranzystorów? Chyba zamówię ten zasugerowany SMD - to się musi udać. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

#elektronika #google #bekazai
teh_m - Wiedzieliście, że Gemini od Google'a potrafi podpowiadać zamienniki dla tranz...

źródło: image

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@teh_m: elektrodowe dziadki dostają zawału serca bo ludzie będą woleli zapytać się ej aja niż zostać zwyzywanym przez wielkiego elektronika na portalu dla prawdziwych elektroników
  • Odpowiedz
elektrodowe dziadki dostają zawału serca bo ludzie będą woleli zapytać się ej aja niż zostać zwyzywanym przez wielkiego elektronika na portalu dla prawdziwych elektroników

@NiBBonacci: obecnie to zrobią tak tylko raz.
  • Odpowiedz
  • 1
czepiasz się. Dobrze jest, dobrze robi

@RobinSchudl: Tak żem czuł. Wrzucę równolegle z 90 to powinny dać radę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@NiBBonacci: Ja im daję jeszcze 2-3 lata, bo na razie działa to - jak widać - "bardzo dobrze", a bezpośrednia poprawka ma raczej niski priorytet, jako że elektroników jest jednak niewielu w porównaniu
teh_m - >czepiasz się. Dobrze jest, dobrze robi
@RobinSchudl: Tak żem czuł. Wrzucę ró...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
Wiedzieliście, że Gemini od Google'a potrafi

@teh_m: i co, podstawia faktyczne dane, czy jak w większości przypadków halucynacje propaguje?
  • Odpowiedz
@teh_m: ostatnio zauważyłem że ten chatGPT w wersji nawet płatnej, potrafi podstawić wymyślone dane, nawet jak dodasz np. dokładna dokumentację API
( ͡° ʖ̯ ͡°)

Wcześniej tego nie było. Z czego to wynika?

Z celowego działania tych firm, aby ogłupiać swoje twory? Czy może degradacja zdolności modeli językowych, jest procesem naturalnym ciągłego uczenia na błędnych danych ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
Czy może degradacja zdolności modeli językowych, jest procesem naturalnym ciągłego uczenia na błędnych danych ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@ka-lol: model dostosowuje swój poziom do użytkowników ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dlatego nie boje się o utratę pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@teh_m miałem
  • Odpowiedz
model dostosowuje swój poziom do użytkowników

@Philosohero: w sensie że uczy się na danych które dostaje od milionów ludzi, dlatego kłamie nawet dostając pełną dokumentację prostego procesu?
  • Odpowiedz
@ka-lol: no to jest model językowy, więc poniekąd uczy się na tym co dostaje, z tym że dostosowuje się do użytkowników to trochę #heheszki, no ale faktem jest, że poziom zauważalnie spadł. Kiedyś z nudów wrzuciłem zrzut eeprom ze starego radia z VW żeby mi pin odczytał, to nawet podając mu jaki jest prawidłowy i w którym miejscu się znajduję to nie potrafił mi odczytać dla innego
  • Odpowiedz