Wpis z mikrobloga

Imo na te osoby, które mówią że spośród krypto warto kupować tylko bitka będziemy patrzeć za parę lat jak na tych którzy śmiali się przy każdym potknięciu bitcoina i cieszyli się że internetowy piniondz znów jebnął

#kryptowaluty
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@banciur ale właśnie czy ethereum musi być jakimś wyznacznikiem? Btc wiadomo że będzie dominował, ale tak naprawdę ten kto będzie miał fundamenty i będzie realnie do czegoś wykorzystany (tak jak spekuluje się z xrp i obsługą transferów bankowych) ten dostanie ogromnego boosta. To może być eth, może być xrp a może być jeszcze wiele innych coinów. Jak narazie sugerowałbym się poprostu tym co skupują wieloryby
  • Odpowiedz
  • 0
@D_anonek zależy. Każdy inwestor jest inny, ma inną tolerancję ryzyka I oczekuje innych wzrostów. Trudno powiedziec czy że opcja A czy B jest lepsza bo nie ma uniwersalnej odpowiedzi.

Za to faktem jest ze alty w tej hossie są jak na razie niesamowicie ciężkie do ogrania aby wykręcić zysk większy niż btc.
  • Odpowiedz
  • 0
@Zaid no ja przykładowo kupowałem na mega górce, bo weszło fomo (XD) na początku 2024 jak btc był po ~60 k. Większość altów mam albo na minusie, albo na zerze, albo delikatnym plusie, ale kupiłem wtedy XRP po 0.58$. jakbym kupił w mądrzejszym momencie to myślę że te różnice by nie były tak drastyczne. Wiadomo, coinów się nasrało, ale kupowanie altów z np. top 20? Pewnie i tak wyjdzie lepiej niż
  • Odpowiedz
  • 0
@multiwitamina a może to Ty masz klapki na oczach i oceniasz sytuację z perspektywy ostatnich 3 lat i wydajesz wyrok przed końcem hossy? To o czym mówię to nawet, że jeśli w tym sezonie alty by nie wypaliły to nie znaczy że nie będą rosły w następnych. Tak samo jak gdyby bitkowi słabo poszło w następnej hossie to nie nazwałbym Cię głupcem za to że go kupiłeś w bessie. Krótkoterminowe patrzenie
  • Odpowiedz
  • 0
@D_anonek do tej pory kupowanie altów z top 20 nie wychodziło. Czy teraz się to okaże lepsze? Nie wiem, ale możesz śmiało postawić na to kasę :)
  • Odpowiedz
  • 0
@D_anonek powinny odpalić, ale czy mid/long term tak będzie to nie jestem taki hurra optymistyczny.

Ja siedzę w altach od początku tej hossy, ale szczerze mówiąc gdyby nie solana to byłbym w totalnej dupie. Dalej się trzymam tej strategi, ale szczerze mówiąc risk to reward jest na takim poziomie że gdyby nie mój cel osiągnąć mieszkanie to na pewno bym nie grał tak.
  • Odpowiedz
  • 0
@multiwitamina nie wiem czy trollujesz czy serio jesteś tak uparty ale masz jakieś argumenty to je przedstaw. Najlepiej jakieś inne niż te, których używali/używają przeciwnicy bitcoina :)
  • Odpowiedz
@specialovwski jasne, że będą takie osoby - twórcy, naganiacze, team i kilku szczęściarzy. Ty jesteś dawcą kapitału i wkrótce się o tym przekonasz.
Widze Twoje posty. Jak mogę traktować poważnie kogoś kto kupuje “pepe coiny” XD
  • Odpowiedz
@multiwitamina A kto zakłada, że będę całe życie siedział w Pepe? Dla mnie to krótkoterminowy prosty hajs; jak ktoś zarobi milion złotych zbierając gowno, bo ktoś chętny kupi, niech to robi - jaki Ty widzisz problem, jak ten shit robi w moment x2-3? XDD

Rozumiesz, że narzędzie jest uzależnione od podatności na ryzyko i możliwości do gry, jakie się posiada?
  • Odpowiedz