Wpis z mikrobloga

@peoplearestrange: To czemu jej nie polknołeś. A oprócz tych śmiesznych okrzyków, to może jakieś fakty przeczące temu, że tylko nieliczne drapieżniki są w stanie bezpiecznie spożywać mięso drapieżników z tej samej podgromady bez interferencji immunologicznej, denaturacji białek kodujących mechanizmy regulacji enzymów trawiennych, radzących sobie z efektem kondensacji toksynologicznej na kolejnych szczeblach łańcucha pokarmowego, hiperwitaminozą witaminy A, neutralizacją czynników aglutenacyjnych krwi charakterystycznych dla drapieżnikow zgodnej podgromady i jeszcze paru innych ważnych
  • Odpowiedz
który nie rozumie podstawowych rzeczy.

@koniecswiatajestbliski: Jakich rzeczy? To wytłumacz mi dlaczego to jest kulturowe a nie(tu cytat z mojego komentarza wyżej)

to może jakieś fakty przeczące temu, że tylko nieliczne drapieżniki są w stanie bezpiecznie spożywać mięso drapieżników z tej samej podgromady bez interferencji immunologicznej, denaturacji białek kodujących mechanizmy regulacji enzymów trawiennych, radzących sobie z efektem kondensacji toksynologicznej na kolejnych szczeblach łańcucha pokarmowego, hiperwitaminozą witaminy A, neutralizacją czynników aglutenacyjnych
  • Odpowiedz
No z przyczyn czysto ekonomiczno logicznych, jest to kompletnie nieopłacalne, i to wynika z natury, wszystko się logicznie układa, człowiek, hiper mięsożerca, tu zaboli niektórych, dla którego najlepszą dietą jest carnivore i to jest fakt, powinien jeść zwierzęta, które jedzą rośliny, których my nie możemy jeść, i tu zataczamy piękne koło, tak powinno być

perfectly balanced as all things should be

hodowanie mięsożerców na pożywienie jest kompletnie nieopłacalne i jestem w szoku, że ktoś
  • Odpowiedz
wyśmiewamy Indie, zajadając się wołowiną, ale jak gdzieś indziej na świecie jedzą mięso z psa, to wtedy jest ała, nie w szczepionkę ( ͡º ͜ʖ͡º)

@sayanek: ciekawe, że brainletom pociąg myśli jedzie w tym kierunku, a nie skupia się na kwestiach ze wspólnym mianownikiem, jak np zadawanie cierpienia żyjącym istotom.
No ale czego oczekiwać od rozwielitek umysłowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
jak np zadawanie cierpienia żyjącym istotom.

@SkeletonKing: Ja bardzo cierpię czytając ten komentarz, a nikt się nie skupia na moim cierpieniu i mi nie pomaga :)

A tak na poważnie, ja tylko napisałem o jedzeniu, jestem zdania że jak najbardziej śmierć zwierząt powinna być humanitarna i jak najszybsza, a wszelkie męczenie zwierząt czy produkcja mięsa hallal powinny być surowo karane :)
  • Odpowiedz
@Simple-Man: za to zylasta dziczyzna to przysmak. Takie wymówki to sobie można wsadzić, że 'miesozercy'. Araby mówią że świnia niekoszerna bo ma nie takie racice i co, nie będziesz jadł świni? Nie bo dla ciebie ich wierzenie fo głupota. Ale gadka o miesozercach to taka sama głupia wymówka jak koszerność, próba racjonalizowania swoich nieracjonalnych przekonań, bo opartych na emocjach
  • Odpowiedz