Wpis z mikrobloga

#finanse mam poduszkę 20k i mogę ją zwiększać o 5k co 3 miesiące, trzymam na lokacie w millenium 3mc (5% xD w sumie sporo) więc wyjdzie po belce jakieś 200zł pewnie, ale w sumie mam wywalone j---a na kursy wszystkiego prócz złotówki, więc chyba jest bezpiecznie, i co 3 miesiące te środki do mnie wracają, wrzuciłem sobie 7 miesięcy temu 1,5k na fundusz inwestycyjny też z banku, i jestem tam w sumie 80zł na + więc sporo więcej niż lokacie, ale to tak lata góra dół że mogę równie dobrze grać w totolotka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

pytanie co po tych 3 miesiącach bo pewnie tej 5% już nie będzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) odpowiada mi taki styl wywalone j---a wrzucam 20k wraca 20.2k za 3 miechy, ale gdzie znajdę tyle lokat żeby sobie to bezokresowo kontynuować ? ktoś się to bawił, wyczytałem w sumie że można sobie porobić konta w innych bankach i szukać co okres jaki nam pasuje w którym obecnie najlepsza oferta jest, czy to jest najlepsza opcja ?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
@Rudz1elec: @SlavedWizard no tak popatrzyłem i interesowała by mnie ta roczna rorka 5.25%, jeżeli się nie mylę to wyjdzie z tego 850zł po odliczeniu belki (zakładając że włożę 20k a pewnie trochę więcej wejdzie), czy tu są jeszcze jakieś inne haczki kruczki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Rudz1elec: a jak z łatwością zakupu ? głównie takie krótkie terminy biorę żeby to potem wrzucić jeszcze raz, ale jak mogę sobie po prostu co miesiąc do puli dorzucić x obligacji to mogę i na 3 lata brać
  • Odpowiedz
@atol: wszystko sie dzieje zaraz po kliknięciu, bo zawierasz umowę z państwem polskim.
To nie gielda, gdzie szukasz sprzedawcy danego papieru.

Możesz co miesiac kupować 0 obligacji a możesz i setkach tysięcy. Można powiedzieć ze to działa jak darmowe konto. Chcesz to wrzucasz jak nie chcesz to nie wrzucasz i nic sie nie dzieje.

O obligacjach wszystkiego sie dowiesz tutaj
https://marciniwuc.com/obligacje-skarbowe/
  • Odpowiedz