Aktywne Wpisy

yourgrandma +58
#wykopoweprzeboje
W głosowaniu wybraliście na następną kategorię edycji Piosenki afrykańskie.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. No i najlepiej napiszcie oddzielnie wykonawcę i tytuł (w tej kolejności
W głosowaniu wybraliście na następną kategorię edycji Piosenki afrykańskie.
Tradycyjnie pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
WAŻNA PROŚBA:
Jak chcecie wstawić kilka utworów to błagam nie w postaci listy (nawet z linkami) tylko jako pojedyncze komentarze. No i najlepiej napiszcie oddzielnie wykonawcę i tytuł (w tej kolejności
źródło: afrykanskie
Pobierz
czasnawykopki +97
Piękny moment na giełdzie.
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
XTB po 100 zł. A kto to widział (╯°□°)╯︵ ┻━┻ i do tego ponad 100 % niezrealizowanego zysku #gielda #meczennicyxtb #xtb
źródło: IMG_2101
Pobierz

Pewnie nie raz zdarzyło wam się być w mieście i chciało wam sie sikać, co nie?
Mnie kiedyś dopadło dokładnie to samo. W desperacji wszedłem do najbliższego budynku – padło na KRUS. Pani zapytała czy jaką mam sprawę .Grzecznie zapytałem, czy mogę skorzystać z toalety, a innej sprawy nie mam bo nie jestem rolnikiem. To powiedziała, że nie moge i mam wyjść, bo nie płace to się na to nie składam i to jest TYLKO DLA ROLNIKÓW.
Zabawne w tym wszystkim jest to, że dosłownie dwa tygodnie później widziałem na Wykopie wpis Mirka, który chodzi za potrzebą do pobliskiej szkoły. Któraś nauczycielka próbowała go wyprosić, ale nie miała podstaw – to budynek publiczny, a do takich każdy obywatel ma prawo wejść, niezależnie od tego, czy jest uczniem.
Wtedy zacząłem się zastanawiać: czy ta pani z KRUS rzeczywiście miała prawo mnie wyrzucić?
Po krótkim rozeznaniu dowiedziałem się, że nie. KRUS to instytucja publiczna, w ogromnej mierze utrzymywana z budżetu państwa – a więc z naszych podatków. Składki rolników pokrywają tylko ok. 5–10% jej kosztów. Reszta, czyli 90–95%, to dotacje z budżetu państwa – dokładnie tego, do którego dorzucamy się wszyscy, niezależnie od tego, czy jesteśmy rolnikami, czy nie. Sam budynek powstał z budżetu państwa, a nie rolników.
I co byście zrobili w takiej sytuacji? xdd jakby taka anetka wam powiedziała wypad?
A daję ręke uciąc, że sama tam nie raz chodziła. Mimo, że zajmuje się rolniczym systemem ubezpieczeń – sama podlega ubezpieczeniu w ZUS, nie w KRUS.
#krus #rolnik #rolnicy #zus
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
źródło: images
Pobierz@mirko_anonim: nie bylibyśmy w takiej sytuacji. Gdyby mi się chciało to bym wszedl i zrobil się anetek nie pytał o zdanie. W razie problemów
https://wykop.pl/wpis/82458641/mirki-co-sie-odwalilo-xd-jestem-wlasnie-w-luxmedie
widzisz?? tylko w KRUS
@Gilgamesz69 XDD im odbija z tymi
@Bodhistaw bo teraz twoj jest.. a mi tez nie dali, a nie jestem.
zobaczcie @LM317K @
Muzeum Etnograficzne w Krakowie nie wpuszcza do toalety