Wpis z mikrobloga

✨️ Jak Mickpl stał się guru na Wykopie?
Miałem konto na Wykopie przez 10 lat. Widziałem niejedną aferę.

Ale niech mi ktoś wytłumaczy, jak to się stało, że mickpl z tagu #nieruchomosci urósł do rangi niemal Boga – eksperta, guru, którego zdanie nagle stało się najważniejsze. Pamietam jeszcze nie tak dawno jak wszyscy się z niego śmiali, lądował masowo na czarnych listach, a na tagu krążył mem: rób odwrotnie niż mick – i wyjdziesz na tym dobrze. A dziś? Szacunek i autorytet. Jak to możliwe? XD

Jakieś protesty przeciw banom, promowanie jego osoby, ustawianie jego zdjęcia profilowego itp itd

Z gościa, którego każdy miał za klauna do jakiegoś fachowca i znawcy tematu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak Mickpl stał się guru na Wykopie? Ⓘ
Miałem konto na Wykopie prze...

źródło: e8a8471ee0ef9099b528719cfb0a12bfb11959242b197c0a5ccb8689ed0e1cc8

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Przecież nadal się z niego śmieją, niektórzy pewnie od czasu gdy zaczął pisać na wykopie to zdążyli kupić mieszkanie na kredyt, a potem je spłacić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ale mickuś pokazuje też jak ważne jest samozaparcie w tematach społeczno-politycznych, i że podejście "na pewno i tak nic się nie zmieni, więc nie ma sensu próbować" nadal w Polsce uchodzi za "rozsądek" i jest wygodne
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: bo to jest bóg na miarę naszych możliwości, wykluł się z idei sprawiedliwych cen mieszkań i taniego najmu. Owocami jego są jawne ceny nieruchomości w Polsce, a po owocach się poznaje człowieka. Może nie zawsze ma rację, ale ma siłę woli, aby walczyć o prawa konsumenta.
Trochę taki Wałęsa.
  • Odpowiedz