Aktywne Wpisy

Karolaaa555 +7
Jak ja chyba zacznę płacić jakimś randomom żeby się ze mną kolegowali. Myślałam, że jak zdam tą maturę to będzie super, że będzie zero zmartwień. A teraz wsm tęsknię bo przynajmniej nie miałam czasu na myślenie i wymyślanie takich bzdur tylko focusowałam się na nauce. Jedynie co mi poprawia humor to granie w te durne gry przez które przesiedziałam lata na dupie i nabawiłam się fobii społecznej przez którą dostaję codziennie pytania

donfallo +93
źródło: temp_file4528602832762711303
Pobierz

źródło: temp_file6981237419201456536
Pobierzźródło: 1000004141
Pobierz@szgust: W takiej sytuacji, jaką mamy - żadne.
Wartościowe by było, jakby państwo postawiło cel - na przykład "do 2030 roku Polska osiągnie swój system satelitarnego internetu, żeby być niezależnym od zewnętrznych podmiotów". Wtedy niech ładują kasę w eksperymenty, niech dotują firmy, niech płacą granty naukowe. Tylko jak przyjdzie 2030 rok, oczekujemy, że jakiś
@szgust Oczywiście, że bym tego
@slawek887: Okej, dochodzimy do czegoś, gdzie możemy się zgodzić. Polska kompletnie zawala w tej kwestii. Polska Strategia Kosmiczna została opracowana w 2017 roku i kluczowym elementem było wprowadzenie i realizacja Krajowego Programu Kosmicznego. Ten nadal nie został wdrożony. Branża sama zwraca uwagę, że to jest istotny problem naszego sektora. ESA nie chce nam dawać ambitniejszych zadań na dłuższy okres czasu, ponieważ nie ma