Aktywne Wpisy

squanchySquanch +85
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

WielkiNos +181
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czesc Mirki i Mirabelki,
pisze zeby podzielic sie taka refleksja. Czasami warto wyjsc ze strefy komfortu i ... po prostu dac komus szanse.
Bylam w zwiazku 7 lat, pozniej okazalo sie,ze moj ex mnie od jakiegos czasu zdradzal - u mnie mial dobry i cieply dom, obiadki, wyjazdy do rodziny, piatkowe randki, weekendowe wyjazdy (od razu do ej...pewnie gosciu za wszystko placil - nie, u nas w zwiazku ja zawsze zarabialam wiecej i od zawsze bylam finasowo bardzo niezalezna - nie tylko placilam zawsze za siebie ale tez wieksza czesc kosztow zycia domowego bralam na siebie - bo po prostu lepiej zarabialam). Rozstalismy sie i bardzo mocno to przezylam. Wyladowalam na leczeniu z silnym zalamaniem nerwowym i proba samobojcza - moj byly wmowil mi,ze to ,ze wszystko sie rozpadlo ...dlatego,ze za malo o niego dbalam i to moja wina. Nie wazne.
Dlugo nie moglam sie otrzasnac i nie chcialam juz wiecej sie z nikim spotykac. Moja terapeutka namawiala mnie do tego zebym zaczela randkowac, zebym chociaz zaczela z kims gadac w sieci.
Troche mi to zajelo - ale zalozylam konto na apce - nie , nie tinder, apka platna (stwierdzilam,ze czesc dziwnych ludzi wyeliminuje). Ciezko mi bylo do kogos napisac wiec stwierdzilam,ze bede tylko odpisywac tym co napisza do mnie. Zalozylam sobie, ze zdjecia ogladam ale najwazniejszy jest opis faceta, nie umawiam sie po 1 dniu na spotkanie i jasno komunikuje kogo i czego szukam.
Finalnie bylam na 4 spotkaniach (nie w tym samym czasie ) ale jak z kims mi sie fajnie pisalo, to nie pisalam juz z innymi - po spotkaniach okazywalo sie,ze tak... 1 to pisanie... ale w praktyce jednak mamy rozne podejscie do tematu zwiazkow - ja zawsze bylam z tych co zwiazki traktowaly powazanie i nie spotykaly sie z Mirkami dla zabawy.
Ktoregos wieczora weszlam sobie na apke i patrze kto tam do mnie napisal/wyslal oczko, lajka czy co tam bylo. No i pojawil sie Mirek - duzy gabarytowo. Pierwsza mysl...nie... i juz mialam go przesunac na nie - ale tak cos mnie tchnelo - i mysle a zobacze sobie profil i zobacze co napisal. Opis bardzo mi sie spodobal - ale waga mnie kula w oko. No i wlasnie ... czy to nie sa jakies glupie stereotyoy jakie mamy w glowach ? Ze ktos musi byc szczuply, miec c---i przynajmniej D (od razu dodam - ja mam E ale wiecie o co chodzi), ze ma miec min 170, ze ma byc przynajmniej z wygladu 6/10,ze ma miec jakas tam prace czy cos, ze ma byc wyzszy ode mnie, ze cos tam cos tam...
Przyznaje,ze 1wsze 2 spotkania - troche ten stereotyp kul mnie w oczy ale mega fajnie sie gadalo, mamy bardzo duzo wspolnych zainteresowan i duzo sie razem smialismy. Pozniej cos co poczatkowo uwazalam za minus (waga) obecnie jest dla mnie kochane i piekne bo uwielbiam sie do niego przytulac bo jest duzy i milusi ( no i jak na Grazyne przystalo mam kota, wiec moge sie ja przytulic i jednoczesnie kot polozyc i jeszcze jest sporo miejsca). Lubie jego widok jak w upalne dni lazi w gaciach po domu i zazdrosze,ze ja nie mam takiej swobody.
Generalnie pisze ten post zeby powiedziec wam, ze czasami mamy glupie wmowione nam przez spoleczenstwo standardy piekna... ale jak wyjdziemy poza schemat to mozemy znalesc cos/kogos cudownego.
Ja nie uwazam sie za kogos super- taka szara myszka w moim odczuciu z ogromem wad ale wyszlam ze swojego schematu i znalazlam cos/kogos niesamowicie pieknego - jeszcze boje sie nazwac to miloscia - bo boje sie to stracic - ale znalazlam kogos przy kim nie boje sie uronic lzy i on nie boi sie uronic lzy przy mnie.
Bardzo sie ciesze,ze znalazlam swojego Mirka i pisze do Was z przeslaniem zebyscie sie rozejrzeli dookola. Moze ubolewacie,ze wam samotnie i smutno - a obok was jest ktos z nadwaga, za niski, za wysoki, za szczuply, ze zmiana na twarzy, bez reki, nogi, na wozku z dodatkowa noga, bez oka, z za malymi cyckami, za duzymi cyckami, bez 1go cycka albo z 3 cyckami, z bliznami, tatuazami czy czym tam jeszcze. Generalnie ktos nie mieszczacy sie w standardowym kanonie piekna - dajcie sobie szanse i mam nadzieje,ze pomyslicie o zmianie schematu i znajdziecie swoja Kung Fu pande jak ja :)
#zwiazki , #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: digitallord
@tereska-kaczmek: raczej jak już to napisze że w tej historyjce odzwierciedla się idealnie #natura tj. laska w młodości idzie w "chada" rozumianego jako najlepsze dostępne geny w okolicy (a nie 3 metry wzrostu) który wierny nie jest bo nie musi, jeszcze ją gaslightinguje że to jej wina że on zdradzał,