Wpis z mikrobloga

@Mirconom: Oj tak, obejrzałem kilkadziesiąt godzin scen z tą wybitną postacią jak jeszcze wisiały na YT. Ktoś to świetnie chronologicznie uporządkował i pomontował.
Aktualnie chyba nie ma tego, bo większość tego złota zostało pousuwane/poblokowane, chyba, że ktoś to jakoś zarchiwizował i wrzucił na jakiegoś dailymotiona, ale z tego co na szybko przepatrzyłem, to nie znalazłem.

Edit: Widzę na cda, że są wrzucone i też chronologicznie. Nie wiem czy też tak
  • Odpowiedz
@mam_spanko: Wiele osób jechało ten serial i trzeba faktycznie przyznać, że nie był on jakoś bardzo wybitny, ale nie ma co też ukrywać, że pokazywał świat trochę z tej innej, takiej wiejskiej, biednej strony.
W tamtych czasach były Klany, gdzie mieszkali w dwustumetrowych domach, M jak Miłości, czyli też takie miastowe perypetie, a tutaj wjechali na rynek opowieścią o dosyć biednych ludziach, ale mocno wierzących i takich kościołowych i mimo,
  • Odpowiedz
@KapitanPolska @mam_spanko: Postać Tracza była ciekawa też bo jego celem było bycie krystalicznie, idealnie złym a jednocześnie miał on świadomość swoich niedostatków w tej materii a czasem wręcz był świadomie dobry. Taki dążący do zbawienia katolik w negatywie.
  • Odpowiedz
@okradzione: M jak miłość dopiero z czasem ewoluowało w miastowe perypetie, na początku Mostowiakowie hodowali owce, a Zduńscy nie mieli na komputer. Jedynie sędzina Marta była zarobasem ;)

Do roli Tracza i Proboszcza ciekawie dobrali aktorów, chyba na odwrót do prywatnych zachowań, Kowalski występował regularnie w katolickich programach typu Między Ziemią a Niebem, a Matuszak lewicowe poglądy i 30 lat młodszą partnerkę.
  • Odpowiedz