Wpis z mikrobloga

Dlaczego tylko Polacy boją się samolotu i zamiast polecieć w półtorej godziny do #chorwacja jak cywilizowany Europejczyk to jadą w 5 osób skoda octavia z bagażami na kolanach dwa dni z noclegiem w Budapeszcie?
#podroze
  • 99
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PSY_DELIC: Nie mam problemow z samolotem ale za kazdym razem jak bylem w chorwacji to jechalismy autem. Jakos tak latwiej sie potem na miejscu poruszac. 11h to jest akceptowalne. Za to co pozwiedzalismy to nasze.

Natomiast portugalia to juz za daleko. I tam to tylko samolot a potem wypozyczenie auta na miejscu.
  • Odpowiedz
@PSY_DELIC

samolotem jest taniej to prawda

Nie w 5 osób. Od pewnej ilości osób samolot przestaje się opłacać na rzecz samochodu.

To tyle jeśli chodzi o te zarzutkę.
  • Odpowiedz
@PSY_DELIC: chcą to niech jeżdżą. Nawet jak ktoś się ma nie ruszać z miejsca, to opcja jazdy np 1200km z południa Polski vs dojazd na lotnisko z powiatu + lot z całą otoczką bordingu/outbordingu + transfer dajmy ze Spilitu do mekki polskiej turystki czyli - Makarskiej....

Samolot to też transport publiczny ze swoimi urokami: pijanych januszy i płaczących cudzych dzieci. Moim zdaniem samolot to dobra opcja jak ktoś nie "doleci
  • Odpowiedz
samolotem 1,5h? Godzine na lotnisko plus 3h na lotnisku na odprawe bagazu rejestrowanego i z 40min zeby odebrac bagaz po wyladowaniu i jeszcze godzina z lotniska do hotelu ...realia "godzinnego" lotu to z 7h w podrozy.
  • Odpowiedz
@othe2137: Smialo dorzuc jeszcze 2h na ukrecenie kupska w kiblu na lotnisku ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jak nie latasz z rejestrowanym to mozesz sobie godzinke przed byc na lotnisku a 3h pozniej juz w Chorwacji jestes.
W 3h to to wiekszosc ludzi w PL jest az jedno wojewodztwo dalej podrozujac ;)
  • Odpowiedz
@PSY_DELIC: akurat robię trasy do Włoch. Zwiedziłem Austrię przy okazji, przełęcze alpejskie, chodziłem w rzece wypływającej z lodowca, byłem na alpejskiej linii obronnej z IWŚ.
  • Odpowiedz
@PSY_DELIC

Dlaczego tylko Polacy boją się samolotu i zamiast polecieć w półtorej godziny do #chorwacja jak cywilizowany Europejczyk to jadą w 5 osób skoda octavia z bagażami na kolanach dwa dni z noclegiem w Budapeszcie?

Godzina drogi na lotnisko, 2h na nadanie bagażu, 30 minut na gate, 15/20 minut aż wszyscy wejdą i się ogarną, 2h lotu, 1h czekanie na bagaż i wyjście z lotniska. Dodaj do tego k------o
  • Odpowiedz