Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam coraz większe wrażenie, że mój związek zaczyna się rozpadać przez nadużywanie internetu (tak, głównie wykopu) przez mojego chłopaka. Przez swoją pracę i hobby siedzi przed laptopem i telefonem dosłownie kilkanaście h dobe, ja też spędzam dużo czasu w internecie, niestety takie czasy, ale do rzeczy. On nie ma innych zainteresowań ani kontaktu z ludźmi w prawdziwym życiu. Najgorsze jest to, że jego nastrój i poglądy zależą od tego, co akurat przeczyta w necie. Czasem prowadzi to do dziwnych sytuacji (gdy np na spacerze zaczynamy się kłócić, bo on naczytał się blackpillowych tematów), teraz na szczęście to rzadkość, bo przerzucił się na inne tagi, ale ma to wpływ na traktowanie mnie. Jeszcze 2-3 lata temu mogłam liczyć na drobne upominki, kwiaty itp, a teraz gdy mu coś sugeruje, to potrafi mi odpowiedzieć, że on nie będzie za mną latał i mam się nie zachowywać jak księżniczka. Coraz częściej czuję się w tym związku samotna i dosłownie jak tło. Tak jakby jego "życie" toczyło się w internecie, a ja jestem gdzieś w tle. Mam wrażenie, że jest to jedna z przyczyn kryzysu w naszym związku, tbh od pewnego czasu zaczęłam być zazdrosna o jego "internetowe" życie, to, ze spędza tam więcej czasu niż ze mną. Nie chodzi ofc o czas, gdzie siedzimy "obok siebie", ale o świadome poświęcanie czemuś uwagi

#zwiazki

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: #takbylo

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach