Aktywne Wpisy

vieniasn +18
ostatnio trochę pojeździłem w tragicznych warunkach i zdecydowanie zbyt szybko w tragicznych warunkach i ani razu nie zobaczyłem żeby zadziałała kontrola trakcji albo esp i wiele wskazuje że ja nawet nie mam tych lewackich bredni to nie szkodzi ale zaskakujące to jest że samochód z 2011 z rynku polskiego nie ma tego w wyposażeniu

czy ja komentuję na złym tagu czy każdy ma w p*ździe hokej i praktycznie występ drużyny gwiazd na olimpiadzie XDD
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta
#mediolan2026 #hokej #mecz #pytaniedoeksperta

https://wykop.pl/link/7744123/kolumbijczyk-zabil-nozem-w-miejscowosci-nowe
Kolumbijczyka znalezli w hotelu pracowniczym więc pewnie przyleciał na legalu samolotem na wizie pracowniczej podobnie jak setki tysięcy innych. Powinni ujawnić w jakich latach został tu sprowadzony oraz przez jaką agencje pracy. Rozumiem że były wcześniej jakieś weryfikacje tych pracowników z Kolumbii
Ogólnie to te patrole na granicy polsko-niemieckiej nie mają sensu skoro agencje pracy sprowadzają do Polski kilka samolotów dziennie takich pracowników
Kontrolerzy NIK podają, że MSZ wyznaczył konsulom nawet normy wydawanych wiz. Jednocześnie MSZ oficjalnie zabronił im sprawdzać, czy osoba starająca się o wizę jako np. spawacz faktycznie ma niezbędne kwalifikacje i uprawnienia.