Wpis z mikrobloga

Hejka mireczki , chciałbym wydrukować takiego charizarda https://makerworld.com/pl/models/1423171-pokemon-charizard-no-ams#profileId-1478965 na drukarce bambulab a1 combo z AMS lite , widzę po komentarzach że po pierwsze projekt jest bez AMS a po drugie części ludzi wywalił się druk na podstawach , jestem początkujący i nie wiem za bardzo jak mogę poprawić ten projekt aby wydrukowało się w miarę bezproblemowo , czy możecie coś doradzić ?

#druk3d #bambulab
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wojjaskula: jak masz ams to sobie załaduj filamenty w odpowiednich kolorach, pokoloruj w slicerze, naszykuj duże wiadro na odpady i bzikaj. A jak się boisz o to że ci się wywalito primo - jakieś obramowanie sobie klepnij żeby powierzchnia styku była większa, dwa użyj podpór organicznych (czy tam tree) punktowo żeby wystabilizować model. Masz przykłady na wiki bambusa.
  • Odpowiedz
@wojjaskula: to zależy jak ci podpory pogeneruje. Przy wydrukach wysokich i cienkich albo w inny sposób wahliwych (np. z małą powierzchnią styku ze stołem) warto na bokach "maznąć" wymuszoną podporę typu tree-ustabilizuje to model i ciężej będzie go drukarce przewrócić/strącić. Po raz kolejny odsyłam do wiki bambusa gdzie masz to wyjaśnione, albo w sekcji o podporach albo o problemach z wydrukiem.
  • Odpowiedz