Wpis z mikrobloga

Serio, to jest jakiś żart. Prywatna spółka jaką jest BIK trzyma przez lata twoje dane finansowe, historię kredytową, opóźnienia, każde zapytanie o kredyt... I co? Sprzedaje to bankom, firmom pożyczkowym, telekomom i każdemu kto zapłaci, a państwo nie tylko na to pozwala, ale wręcz stworzyło pod to przepisy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Żadnego darmowego raportu po zalogowaniu dostaję tylko ścianę cenników xD

I jak chcesz zobaczyć co o tobie mają? To płać. Za dostęp do własnych danych, które i tak rozdają na lewo i prawo w ramach „raportów scoringowych”.

To jest absurd - moje dane, moje życie finansowe, a prywatna firma zarabia na ich handlowaniu, bo państwo uznało, że tak można. Jakby ktoś ci chodził za plecami i cały czas sprzedawał twoją historię życia, a ty musisz jeszcze za to bulić żeby się dowiedzieć co o tobie gadają.

Naprawdę piękny układ. Państwo z biznesem ręka w rękę, a obywatel jak zwykle dymany.

#polska #bik #c---------a
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SystemHalted2_0: Chciałem popełnić ten sam wpis. Jak widać wykopki tylko wzruszą ramionami. Mają to w żopie. To powinna być afera ogólnopolska, jakim prawem bez mojej zgody jakas prywatna spółka sobie sprzedaje info o mnie i jeszcze mnie prosi o hajs. CHORY K------Ł
  • Odpowiedz