Wpis z mikrobloga

@pawelkomar: ale wiesz, że ten kabel koncentryczny to idzie tylko od twojego mieszkania do piwnicy a dalej już światłowód leci? to kilkanaście/dziesiąt metrów nic różnicy nie robi
  • Odpowiedz
@Catmmando nie wiem czy nie robi różnicy, ale mam w vectrze Ping około 45 ms do Niemiec. Szukam kogoś z kim można to porównać, bo nie wiem czy to normalna wartość i w czym może być ewentualnie problem
  • Odpowiedz
@pawelkomar: też podobnie ale i tak to jest kupa ale przynajmniej ze place 150Mb za 35zł ;) nie zwiększałem prędkości bo to nie ma sensu, dopóki nie będzie w tym budynku XSG-PON rozwinięte, jest PŚO ale niestety technicy z wielkich sieci operatorów wolą podłączać HFC to pogoniłem ich, tylko Orange może podłączyć ftth ale niestety dzban-przedstawiciel już przestał odbierać telefony którego byłem interesantem...
Nieznamloginuzpotwierdzenia - @pawelkomar: też podobnie ale i tak to jest kupa ale pr...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Nieznamloginuzpotwierdzenia packetloss mamy podobnie, u Ciebie na winmtr wygląda to lepiej. Niestety u mnie zostaje tylko Vectra HFC, chciałem netie też HFC, bo podobno ma lepsze routingi, ale niestety brakuje kabla i mają to w dupie. Orange podobno z jakiegoś powodu nie może założyć tu ftth, więc jest wielka lipa
  • Odpowiedz
@pawelkomar: w sumie to nie masz dużego wyboru, patrzyłeś na internet.gov.pl ? ja bym zostawił stary net, nie przedłużaj umowy, niech sama umowa przechodzi na czas nieokreślony i olewaj telefony przedstawiciele bo będą wciskac jakieś lipne kity droższe pakiety za nic (lepiej nie podpisuj z play), nie bierz żadnego neta z HFC i poczekaj pare miesięcy to może coś się zmieni lub poprawi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Nieznamloginuzpotwierdzenia: umowa z vectrą już przeszła na czas nieokreślony także na pewno nie będę brał nowej, niech leci jak jest. Gov patrzyłem, wszystkie oferty są na kable współosiowe miedziane, dostępna była niby netia, ale jak technik przyszedł to nie znalazł kabla i od razu stwierdził, że nic nie podłączy. Jest jeszcze T-Mobile, ale oni dzierżawią kabel i infrastrukturę od vectry, więc nic się nie zmieni, a może być nawet gorzej.
  • Odpowiedz
@Nieznamloginuzpotwierdzenia też czytałem o netii niby ma lepsze routingi, ale to może chodziło o światło do mieszkania. Niestety aktualnie na rynku jest dramat jeśli chodzi o dostawców pod moim adresem, nie wiem czy w ogóle ktoś tu wejdzie z ftth, próbowałem się dowiadywać w Orange czy chcą się tu wbić, bo dużo sasiadow chętnie by przeszło to odpisali coś takiego, nie powiedzieli w czym dokładnie leży problem.
Napisałem reklamacje do vectry,
pawelkomar - @Nieznamloginuzpotwierdzenia też czytałem o netii niby ma lepsze routing...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • Odpowiedz