Wpis z mikrobloga

πŸ”„ Zmiany na Wykopie – co siΔ™ zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, ktΓ³re majΔ… na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporzΔ…dkowanie interfejsu oraz przywrΓ³cenie funkcjonalnoΕ›ci przez Was cenionych. PoniΕΌej znajdziecie szczegΓ³Ε‚owe informacje o tym, co siΔ™ zmienia i z jakich powodΓ³w.

πŸ—‚ Rezygnacja z kategorii i kategorii wΕ‚asnych
System kategorii oraz kategorii wΕ‚asnych zostaΕ‚ usuniΔ™ty, poniewaΕΌ – jak pokazaΕ‚y zarΓ³wno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie speΕ‚niΕ‚ swojej roli. Kategorie miaΕ‚y pomΓ³c w porzΔ…dkowaniu treΕ›ci, ale w praktyce byΕ‚y rzadko uΕΌywane i nie przynosiΕ‚y oczekiwanej wartoΕ›ci. Ich dalsze utrzymywanie technicznie i projektowe przestaΕ‚o mieΔ‡ sens. W miejsce kategorii wprowadzamy prostsze, bardziej elastyczne narzΔ™dzie – zapisane wyszukiwania.

πŸ•΅οΈβ€β™‚οΈ Nowa funkcja: zapisane wyszukiwania
W miejsce kategorii wΕ‚asnych wprowadziliΕ›my zapisane wyszukiwania – nowΔ… funkcjΔ™, ktΓ³ra umoΕΌliwia szybki dostΔ™p do okreΕ›lonych zapytaΕ„, ktΓ³re uΕΌytkownik uzna za przydatne.
JeΕ›li wczeΕ›niej korzystaliΕ›cie z kategorii wΕ‚asnych – zostaΕ‚y one automatycznie przeniesione jako zapisane wyszukiwania, wiΔ™c nie stracicie dotychczasowych ustawieΕ„. Mamy nadziejΔ™, ΕΌe teraz Ε‚atwiej bΔ™dzie Wam dotrzeΔ‡ do interesujΔ…cych treΕ›ci.

πŸ” Zmiany w wyszukiwarce – szybciej i czytelniej
OdΕ›wieΕΌyliΕ›my wyszukiwarkΔ™. Podczas wpisywania zapytania zobaczycie nowΔ… listΔ™ podpowiedzi – szybszΔ…, bardziej przejrzystΔ… i dostΔ™pnΔ… rΓ³wnieΕΌ na urzΔ…dzeniach mobilnych. ZmieniliΕ›my teΕΌ sposΓ³b grupowania wynikΓ³w, by Ε‚atwiej byΕ‚o znaleΕΊΔ‡ interesujΔ…ce treΕ›ci.

πŸ‘₯ PowrΓ³t "Mojego Wykopu"
Na WaszΔ… proΕ›bΔ™ wraca β€žMΓ³j Wykop” – miejsce, w ktΓ³rym moΕΌecie Ε›ledziΔ‡ aktywnoΕ›Δ‡ obserwowanych uΕΌytkownikΓ³w. Chcemy, by ta przestrzeΕ„ dobrze odpowiadaΕ‚a Waszym potrzebom, dlatego czekamy na Wasze opinie i pomysΕ‚y, ktΓ³re pomogΔ… nam jΔ… wspΓ³lnie rozwijaΔ‡. OdnoΕ›nik do β€žMojego Wykopu” znajdziecie w lewym panelu – widocznym po zalogowaniu.

🧭 UporzΔ…dkowanie interfejsu: nowe odnoΕ›niki i zmiany wizualne
Zmieniliśmy układ nawigacji, aby ułatwić dostęp do kluczowych funkcji zarówno na desktopie, jak i w aplikacji mobilnej:
πŸ”Ή "Hity" sΔ… teraz dostΔ™pne bezpoΕ›rednio z gΓ³rnej belki (na desktopie) oraz w dolnym pasku nawigacyjnym (na mobile).
πŸ”Ή Przycisk "Dodaj" zastΔ™puje dotychczasowego β€žlatajΔ…cego plusa” i zostaΕ‚ przeniesiony do gΓ³rnej belki (desktop) oraz dolnego paska (mobile), by byΕ‚ bardziej intuicyjny i dostΔ™pny.
πŸ”Ή Koperta (wiadomoΕ›ci prywatne) zostaΕ‚a dodana do gΓ³rnej belki w wersji mobilnej – teraz znajduje siΔ™ tuΕΌ obok dzwonka (powiadomieΕ„).
πŸ”Ή Lista popularnych tagΓ³w jest widoczna w lewym panelu dla niezalogowanych – uΕ‚atwia to odkrywanie ciekawych treΕ›ci bez potrzeby logowania.
πŸ”Ή Lewy panel (dla zalogowanych) zostaΕ‚ wzbogacony o odnoΕ›niki do stron takich jak FAQ, Ranking i innych czΔ™sto odwiedzanych sekcji – to element porzΔ…dkowania i zwiΔ™kszania dostΔ™pnoΕ›ci informacji.

Wprowadzane zmiany to bezpoΕ›redni efekt Waszych odpowiedzi w ankietach, w ktΓ³rych pytaliΕ›my o to, co na Wykopie warto poprawiΔ‡, uproΕ›ciΔ‡ lub przywrΓ³ciΔ‡. DziΔ™ki Waszym sugestiom mogliΕ›my lepiej zrozumieΔ‡, ktΓ³re funkcje sΔ… faktycznie uΕΌyteczne, a ktΓ³re przeszkadzajΔ… w codziennym korzystaniu z serwisu. Naszym celem jest, by Wykop byΕ‚ bardziej przejrzysty, intuicyjny i wygodny – zarΓ³wno dla nowych uΕΌytkownikΓ³w, jak i tych, ktΓ³rzy sΔ… tu od lat.

Jak zawsze zachΔ™camy Was do komentowania i dzielenia siΔ™ opiniΔ… – kaΕΌda konstruktywna uwaga pomaga nam lepiej dopasowaΔ‡ rozwΓ³j serwisu do Waszych potrzeb πŸ€—

#wykop #zmiany #changelog #internet #technologia
wykop - πŸ”„ Zmiany na Wykopie – co siΔ™ zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, k...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: Wykop - lewy panel

Pobierz
  • 281
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: aha, usuneliscie kategorie, czyli teraz te najmniej plusowane wpisy będą w zasadzie jeszcze bardziej niewidoczne i wiele z nich będzie pomijana. A ja lubiłem sobie wejść np. na kategorię technologia i komuś w czymś pomóc, unlucky. Teraz co najwyżej będę mógł sobie poczytać najbardziej plusowane wpisy, przez co w sumie odechciewa mi się tutaj nawet wchodzić xD
  • Odpowiedz
@wykop: "+ Dodaj" w miejscu ΕΌe trudniej bΔ™dzie kliknΔ…Δ‡ w profil. Brawo.

@krytyk__wartosciujacy: pamiΔ™Δ‡ miΔ™Ε›niowa (klikanie w profil, w powiadomienia) juΕΌ nie dziaΕ‚a. Teraz zamiast w powiadomienia klikam w wiadomoΕ›ci :/
  • Odpowiedz
Wezcie "moj wykop" wstawcie na gorna belke obok "mikroblog".

@sops: Rozważamy ten krok - na tym etapie zbieramy Wasze uwagi. Jeśli będzie więcej takich głosów, postaramy się wdrożyć to rozwiązanie :)

@wykop: jak przeczytaΕ‚em, ΕΌe wrΓ³ciΕ‚ "MΓ³j Wykop" to pierwsze co zrobiΕ‚em, to spojrzaΕ‚em na gΓ³rnΔ… belkΔ™. Szukam, szukam, nie ma. PrzeczytaΕ‚em wpis i dopiero "aha, tutaj wrzucili...", po chwili zapomniaΕ‚em o tym. Nikt nie patrzy na ten
  • Odpowiedz
System kategorii oraz kategorii wΕ‚asnych zostaΕ‚ usuniΔ™ty, poniewaΕΌ – jak pokazaΕ‚y zarΓ³wno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie speΕ‚niΕ‚ swojej roli.

@wykop: mówiliśmy o tym od początku, że to bez sensu i nikt nie będzie używał. Ale mieli nie być negatywnie nastawieniu i spróbować. Nawet utworzyłem sobie testowo jedną kategorię i... nigdy do niej nie zajrzałem.

Teraz widzΔ™, ΕΌe przemigrowlaiΕ›cie to na zapisane wyszukiwania,
  • Odpowiedz
@wykop: weźcie poprawcie wreszcie dodawanie obrazków z galerii w telefonie przez przeglądarkę, od pół roku wam to zgłaszam i przypominam co jakiś czas a dalej macie to gdzieś i zajmujecie się jakimiś głupotami typu drobne poprawki kosmetyczne, a to co powinno działać leży.
  • Odpowiedz
W miejsce kategorii wΕ‚asnych wprowadziliΕ›my zapisane wyszukiwania – nowΔ… funkcjΔ™, ktΓ³ra umoΕΌliwia szybki dostΔ™p do okreΕ›lonych zapytaΕ„, ktΓ³re uΕΌytkownik uzna za przydatne.

@wykop: jak zawsze 1 krok w przΓ³d i 2 kroki w tyΕ‚.
W kategoriach można było ustawić że interesują mnie tylko wpisy z mikrobloga, teraz znowu wszystko pokazuje na raz i trzeba za każdym razem kliknąć w zakładkę "wpisy"
Już pomijam że z widoku wyszukiwania nie widać komentarzy
  • Odpowiedz
@wykop: Jak nie zainwestujecie w ten portal to padnie. I mnie to ciekawe kiedy dodacie pokazywanie plusΓ³w bez tylu klikΓ³w. To dodawaΕ‚o takiego poczucia bycia w grupie, ΕΌe znane nicki plusujΔ…. A teraz to sterylnie.
  • Odpowiedz
@wykop: Niestety ta zmiana pogΕ‚Δ™biΕ‚a problem, ktΓ³ry zgΕ‚aszaΕ‚em Wam od samego wprowadzenia "nowego" Wykopu. Teraz nie jest w stanie w ogΓ³le wejΕ›Δ‡ w "MΓ³j wykop" bo zasΕ‚ania go godzina. Wtedy nawigowanie byΕ‚o tylko utrudnione. Teraz jest KOMPLETNIE niemoΕΌliwe. MoΕΌe to Was zmotywuje bo tylu latach do naprawienia tego.
ArekJ - @wykop: Niestety ta zmiana pogΕ‚Δ™biΕ‚a problem, ktΓ³ry zgΕ‚aszaΕ‚em Wam od samego ...

ΕΊrΓ³dΕ‚o: a16198ec-571c-4b49-ab4b-09665fa1e942

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
choć nigdy nie byłem na tych stronach i nadal nie czuję potrzeby ich sprawdzać

@Salvia_rosmarinus: Rozumiem, ΕΌe dla Ciebie te zakΕ‚adki nie sΔ… przydatne, ale warto pamiΔ™taΔ‡, ΕΌe serwis korzysta z tysiΔ™cy rΓ³ΕΌnych osΓ³b, z rΓ³ΕΌnymi potrzebami i sposobami korzystania. Dla czΔ™Ε›ci uΕΌytkownikΓ³w FAQ, OsiΔ…gniΔ™cia czy Ranking sΔ… wartoΕ›ciowe i czΔ™sto odwiedzane. To, ΕΌe jakaΕ› funkcja nie przydaje siΔ™ Tobie, nie znaczy, ΕΌe jest zbΔ™dna dla innych πŸ™‚
  • Odpowiedz
  • 1
nawet w tak banalny sposob aby po zgΕ‚oszeniu

@asdfghjkl: Rozumiemy, jak ważne jest szybkie reagowanie. Podobne rozwiązania są już stosowane, ale nawet najlepsze systemy nie są w stanie całkowicie zapobiec wszystkim przypadkom łamania regulaminu. Obecnie sprawdzamy też kolejne mechanizmy, które mają jeszcze skuteczniej wspierać moderację i poprawiać jakość treści na platformie.
  • Odpowiedz
@qew12: Bardzo dobrze ΕΌe tak juΕΌ nie jest. WyglΔ…da lepiej bez tego + nie trzeba siΔ™ wkurzaΔ‡ jak niechcΔ…cy siΔ™ klikneΕ‚o ΕΌeby zobaczyΔ‡ wiΔ™cej i siΔ™ rozwijaΕ‚a caΕ‚a lista nazw uΕΌytkownikΓ³w. A jak kogoΕ› przerasta naciΕ›niΔ™cie trzech kropek i zobaczenie kto pulsuje to cΓ³ΕΌ... Β―\(ツ)/Β―

@wykop szkoda tych kategorii, ja tam uΕΌywaΕ‚am.
Jeszcze w tych wyszukiwaniach teraz pojawiajΔ… siΔ™ teΕΌ posty osΓ³b z czarnej listy, wydaje mi siΔ™ ΕΌe
  • Odpowiedz
KiedyΕ› byΕ‚a taka opcja "sprawdΕΊ, co moΕΌesz usunΔ…Δ‡" przy czarnolisto gdzie Wykop sugerowaΕ‚ zbanowanych/nieaktywnych uΕΌytkownikΓ³w lub tagi do usuniΔ™cia, ale wraz z aktualizacjΔ… serwisu zniknΔ™Ε‚a.

@MirkoManx: przy czym warto zauważyć że chyba nigdy nie działała, bo pokazywała osoby/tagi które były nadal aktywne lub w drugą stronę xD zgłaszałem to do supportu wiele lat temu, nic to nie zmieniło
  • Odpowiedz