Wpis z mikrobloga

Mircy z #android #samsung #kiciochpyta Popsuł mi sie telefon służbowy. Mam zalogowane konto samsung na jakiegoś maila. Czy jak dostaje nowy telefon to po zalogowaniu się będę mieć kontakty itd ? Ekran przestal reagować na dotyk więc zakladam ze bedzie wymiana, nie znam sie totalnie na android
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@jazdaniebieski2023 jak masz wlaczona funkcje samsung cloud to przeniesiesz kontakty na nowy tel
Sproboj podlaczyc uszkodzony tel do kompa, moze sie uda pliki odzyskac i tym samym wszystkie dane
  • Odpowiedz
@1X6D loguje się palcem na telefon. Nie wiem czy mam włączoną tą funkcję. Ekran działa ale nie reaguje na dotyk więc zakładam (może błędnie) że będę musiał coś potwierdzić a to nie będzie możliwe po podłączeniu tel do kompa
  • Odpowiedz
  • 0
@jazdaniebieski2023 sprobuj sie zalogowac na konto samsunga przez przegladarke, jak masz wlaczona synchronizacje to pokaze co mozesz odzyskac.
Jest jeszcze konto googla, na ktorym tez mozna wlaczyc kopie zapasowa.
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023:
Możesz ściągnąć na komputer z windowsem (lub na maca) oprogramowanie samsung switch podłączyć telefon i zobaczyć czy nie dałoby się wykonać kopii zapasowej. Możesz też spróbować się zalogować się do konta samsung przez przeglądarkę --> https://account.samsung.com/ tylko nie wiem czy nie będziesz miał 2fa do potwierdzenia na telefonie, ale warto spróbować bo tam będziesz miał pokazane czy coś było synchronizowane i co konkretnie.

Byłeś na tym telefonie zalogowany do
  • Odpowiedz
Ekran działa ale nie reaguje na dotyk

@jazdaniebieski2023: podlacz mysz do telefonu.

Kazda sluzbowka bedzie miala inaczej, zaleznie od polityki firmy i co sobie dzial IT wymyslil.
Wiec sugerowalbym skontaktowac sie z nimi celem synchro z nowym urzadzeniem, zanim sam zaczniesz grzebac.
Zwlaszcza ze mozesz nie byc w stanie sie nigdzie zalogowac, bez ich pomocy.
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023:
Możliwe, że masz włączoną synchronizację kontaktów do chmury google, zaloguj się na to konto google spięte z telefonem, wejdź w dysk google tam po lewej stronie powinnieneś mieć "miejsce na dane" jak na to klikniesz to w prawym górnym rogu będziesz miał "kopie zapasowe" - po kliknięciu powinnien się pokazać "model telefonu - kopia zapasowa" jak klikniesz dwa razy wyskoczy informacja co było synchronizowane i kiedy ostatni raz.
  • Odpowiedz
@jazdaniebieski2023: Może się tutaj na tej liście nie wyświetlać pozycja 'kontakty' ale kopia mimo to jest robiona do chmury, sprawdziłem u siebie na telefonie (Ustawienia>Google>Wszystkie usługi>Kopia zapasowa>Synchronizuj konto) i wygląda to u mnie tak, i chyba tak jest domyślnie ustawione:
henkgreen - @jazdaniebieski2023: Może się tutaj na tej liście nie wyświetlać pozycja ...

źródło: Settings

Pobierz
  • Odpowiedz