Powiedzcie mi. Jak to jest możliwe: w 2025 roku, w kraju UE w środku Europy, że prawo zakazuje budowy mieszkań poniżej 25mkw i dalej takie mieszkania są oddawane i legalizowane aktami własności? Albo jak to jest, że deweloperuch dostaje pozwolenie na budowę hotelu/akademika, a kończy się na kurnikach inwestycyjnych na wynajem? DLACZEGO?
@aei9077: Jak dla mnie mieszkania poniżej 25m2 mogły by być budowane ale cenowo powinny być ewidentnie tańsze. Typowo z nastawieniem, że pomieszkam parę lat stanę na nogi i kupię sobie coś normalnego. Ale w naszym patologicznym kraju takie kwadraty mają cenę za m2 większą niż mieszkania powyżej 40m2
Jak dla mnie mieszkania poniżej 25m2 mogły by być budowane ale cenowo powinny być ewidentnie tańsze. Typowo z nastawieniem, że pomieszkam parę lat stanę na nogi i kupię sobie coś normalnego. Ale w naszym patologicznym kraju takie kwadraty mają cenę za m2 większą niż mieszkania powyżej 40m2
@gerypl89: W teorii możliwe, w praktyce dyktatura zysku przy deregulacji prawnej i braku kontroli powoduje, że mieszkania drożeją a ich powierzchnia maleje. Za
prawo zakazuje budowy mieszkań poniżej 25mkw i dalej takie mieszkania są oddawane i legalizowane aktami własności
@aei9077: nikt ci nie zabroni być właścicielem składu na miotły. Bo to że jesteś właścicielem jakiegoś pomieszczenia to nie znaczy że to mieszkanie jest ;)
@aei9077 w wawie jest o to afera w słynnym Hongkongu. Deweloper zgłosił że buduję hotel a teraz miasto nie chce wydać samodzielności lokalu no przecież hotelowy pokój 15m2 nie może funkcjonować samodzielnie. Jak poggoglujesz bliska wola tower samodzielność mieszkań to będą artykuły.
#nieruchomosci #polska #patodeweloperka
źródło: gdziejestflaga-kurwa
Pobierz@gerypl89: W teorii możliwe, w praktyce dyktatura zysku przy deregulacji prawnej i braku kontroli powoduje, że mieszkania drożeją a ich powierzchnia maleje. Za
źródło: image
Pobierz@aei9077: nikt ci nie zabroni być właścicielem składu na miotły. Bo to że jesteś właścicielem jakiegoś pomieszczenia to nie znaczy że to mieszkanie jest ;)
Jak poggoglujesz bliska wola tower samodzielność mieszkań to będą artykuły.