Wpis z mikrobloga

Powiedzcie mi. Jak to jest możliwe: w 2025 roku, w kraju UE w środku Europy, że prawo zakazuje budowy mieszkań poniżej 25mkw i dalej takie mieszkania są oddawane i legalizowane aktami własności? Albo jak to jest, że deweloperuch dostaje pozwolenie na budowę hotelu/akademika, a kończy się na kurnikach inwestycyjnych na wynajem? DLACZEGO?

#nieruchomosci #polska #patodeweloperka
aei9077 - Powiedzcie mi. Jak to jest możliwe: w 2025 roku, w kraju UE w środku Europy...

źródło: gdziejestflaga-kurwa

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aei9077: Jak dla mnie mieszkania poniżej 25m2 mogły by być budowane ale cenowo powinny być ewidentnie tańsze. Typowo z nastawieniem, że pomieszkam parę lat stanę na nogi i kupię sobie coś normalnego. Ale w naszym patologicznym kraju takie kwadraty mają cenę za m2 większą niż mieszkania powyżej 40m2
  • Odpowiedz
  • 13
Jak dla mnie mieszkania poniżej 25m2 mogły by być budowane ale cenowo powinny być ewidentnie tańsze. Typowo z nastawieniem, że pomieszkam parę lat stanę na nogi i kupię sobie coś normalnego. Ale w naszym patologicznym kraju takie kwadraty mają cenę za m2 większą niż mieszkania powyżej 40m2

@gerypl89: W teorii możliwe, w praktyce dyktatura zysku przy deregulacji prawnej i braku kontroli powoduje, że mieszkania drożeją a ich powierzchnia maleje. Za
aei9077 - >Jak dla mnie mieszkania poniżej 25m2 mogły by być budowane ale cenowo powi...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
prawo zakazuje budowy mieszkań poniżej 25mkw i dalej takie mieszkania są oddawane i legalizowane aktami własności

@aei9077: nikt ci nie zabroni być właścicielem składu na miotły. Bo to że jesteś właścicielem jakiegoś pomieszczenia to nie znaczy że to mieszkanie jest ;)
  • Odpowiedz
@aei9077 w wawie jest o to afera w słynnym Hongkongu. Deweloper zgłosił że buduję hotel a teraz miasto nie chce wydać samodzielności lokalu no przecież hotelowy pokój 15m2 nie może funkcjonować samodzielnie.
Jak poggoglujesz bliska wola tower samodzielność mieszkań to będą artykuły.
  • Odpowiedz