Cześć, czy spotkaliście się z pierwszeństwem imigrantów w przyjęciach na SORze i triage? Szukałam w necie i znalazłam artykuł o fali fake newsów w tym temacie, ale zastanawiam się czy przypadkiem faktycznie nie było takich przypadków w Waszym otoczeniu.
@wypok_wypok No moim zdaniem jednak pierwszeństwo powinny mieć osoby wymagające pilnej pomocy celem ratowania życia :D to nie jest wpis szkalujący imigrantów czy mający wywołać burzę tylko pytanie, bo trafiłam na ten artykul
@wsxazx: 1. Jeśli Policja czy SG chce kogoś (np. cudzoziemca) osadzić w areszcie to lekarz musi podbić papier, że nie ma przeciwwskazań zdrowotnych i najczęściej się robi się to na SOR poza kolejką. 2. Podobnie może być już z chorymi osadzonymi w więzieniach czy strzeżonych ośrodkach dla cudzoziemców, konwój z przestępcą nie będzie czekał wielu godzin i wbijają przed zwykłych obywateli.
#szpital #imigranci
1. Jeśli Policja czy SG chce kogoś (np. cudzoziemca) osadzić w areszcie to lekarz musi podbić papier, że nie ma przeciwwskazań zdrowotnych i najczęściej się robi się to na SOR poza kolejką.
2. Podobnie może być już z chorymi osadzonymi w więzieniach czy strzeżonych ośrodkach dla cudzoziemców, konwój z przestępcą nie będzie czekał wielu godzin i wbijają przed zwykłych obywateli.