Wpis z mikrobloga

Witam mirki, jakis czas temu pytałem o ekosystem narzędzi aku i padło na DeWalta. Zamówiłem wkrętarke, akumulator i ładowarkę na Allegro(wszystko osobno).

Jak na razie to jestem zawiedziony. Bateria we wkrętarce ma luzy, chociaz niektorzy piszą, że to normalne, a wręcz pożądane.

Przy starcie wkrętarka "przerywa", co słychać na filmie. Tak raczej nie powinno być?

Dodatkowo, w ładowarce obydwie diody się świecą, co wskazuje na pełne naładowanie, a na baterii jedna kreska XD. Też wyczytałem, żeby niby rozładować do zera i wtedy powinna sie zresetować.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Możliwe, że dostałem jakieś fejki, czy po prostu nowe narzędzia tak mają lub trafiłem na wadliwe egzemplarze? Zostawić i czekać aż się "dotrze" czy reklamować?

#majsterkowanie #remontujzwykopem #elektronika #elektronarzedzia
og_kosa - Witam mirki, jakis czas temu pytałem o ekosystem narzędzi aku i padło na De...

źródło: IMG_20250627_144413

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@og_kosa: te luzy to normalka, zalezy jak sie trafi - warto jakies pady dolozyc zeby sie wejscia nie wyrobily, mam zestaw wkretarke i zakretarke milwaukee i to samo jest, ale nie powinno tak przerywac przy wlaczaniu
  • Odpowiedz
@og_kosa: Zawsze kupowałem na allegro i nigdy nie trafiłem na fejka, to trzeba wybrać jakąś na prawdę podłą ofertę. Jak się weźmie od "normalnej" firmy, takiej co nie istnieje od miesiąca i wystawia FV to raczej nie powinno być problemu. Luzy na bateriach zawsze były w dewalcie, teraz kupiłem DCD800 i dopiero teraz to spadowali tak że jest bez luzu.
Baterie nie lubią rozładowania. Jaką ma datę produkcji? powinny być
  • Odpowiedz
  • 0
@Zorki4: Produkcja - luty 2025. Tutaj akurat ja z------m, bo zamiast poczekać na ładowarkę(która miała przyjść na następny dzień) i naładować baterię do pełna, to nie mogłem się doczekać i chciałem wystestować nowy sprzęt XD. I tak rozładowałem ją do 0, ale na szczęście udało się zreanimować
  • Odpowiedz