Wpis z mikrobloga

Witam mirki, jakis czas temu pytałem o ekosystem narzędzi aku i padło na DeWalta. Zamówiłem wkrętarke, akumulator i ładowarkę na Allegro(wszystko osobno).

Jak na razie to jestem zawiedziony. Bateria we wkrętarce ma luzy, chociaz niektorzy piszą, że to normalne, a wręcz pożądane.

Przy starcie wkrętarka "przerywa", co słychać na filmie. Tak raczej nie powinno być?

Dodatkowo, w ładowarce obydwie diody się świecą, co wskazuje na pełne naładowanie, a na baterii jedna kreska XD. Też wyczytałem, żeby niby rozładować do zera i wtedy powinna sie zresetować.

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Możliwe, że dostałem jakieś fejki, czy po prostu nowe narzędzia tak mają lub trafiłem na wadliwe egzemplarze? Zostawić i czekać aż się "dotrze" czy reklamować?

#majsterkowanie #remontujzwykopem #elektronika #elektronarzedzia
og_kosa - Witam mirki, jakis czas temu pytałem o ekosystem narzędzi aku i padło na De...

źródło: IMG_20250627_144413

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@og_kosa: oczywiście, allegro w ogóle nie kontroluje co robią sprzedawcy i sporo podrób wszystkiego leci. Kiedyś zgłaszałem aukcje gdzie sprzedawano podrabiane zegarki to mi allegro powiedziało że zdejmie tylko na prośbę producenta. Więc sobie wisiały a ludzie kupowali.
Ryzyko coś kupować i bezpieczniej zamówić z normalnego stacjonarnego sklepu. A opinie-ludzie to idioci. Taki przykład, na aliexpress pod aukcją z fajkami potrafią pisać że wszystko ok i produkt oryginalny.
Przejrzyj wszystkie
  • Odpowiedz
@og_kosa: To w sumie nie wygląda na jakąś "kosmiczną okazję" bo na amazonie de widzę w tylko nieznacznie wyższej cenie ze skrzynką i 2 bateriami. Ja używałem (kilku nowych) DeWalt - ale nie były moje a stowarzyszenia to ich jakoś specjalnie nie macałem szukając czegoś co jest "nie tak". Ale też nie byłem jakoś kosmicznie zachwycony więc zostałem przy Parkside. (O którym myślałem, że jest uwalony - a okazało się,
bialy100k - @og_kosa: To w sumie nie wygląda na jakąś "kosmiczną okazję" bo na amazon...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
chociaz niektorzy piszą, że to normalne

@og_kosa: Tak, to normalne. Na YT są solucje związane z luźną baterią. Patrz film. U ciebie jest nawet w miarę ciasno. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a wręcz pożądane

@og_kosa: Nie, nie jest pożądane, a przynajmniej nie w ten sposób. Już tłumaczę: To znaczy, że bateria może nie przylegać do kontaktów tak jak trzeba, więc jest duża szansa,
tehm - >chociaz niektorzy piszą, że to normalne
@ogkosa: Tak, to normalne. Na YT są s...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@og_kosa: A dlaczego nie chciales wziac tego zestawu z Obi? Masz za 656 zl, pisalem ci ze promocja jest. No chyba, ze slabszu jest, musialbys sprawdzic, ale z allegro takich rzeczy sie nie kupuje, za duze ryzyko podrobki. Zrob zwrot i kup w normalnym miejscu, albo wez sobie makite
monk3i - @og_kosa: A dlaczego nie chciales wziac tego zestawu z Obi? Masz za 656 zl, ...

źródło: 1000004254

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 2
@teh_m: Dzięki! Na pewno sobie to ogarnę.

@monk3i: Tak, widziałem to, nawet chwilę się zastanawiałem nad tym zestawem, ale stwierdziłem że wolę jeden mocniejszy akus niż dwa słabe + ta w obi to niższy/słabszy model. Nie wiem dokładnie jaki, bo nie mogę znaleźć tam informacji, ale widzę po parametrach.

@baltazar1gabka: W tej aukcji, na której kupowałem było napisane niby, że 3 lata gwarancji + udało mi się wkretarke na
  • Odpowiedz