Wpis z mikrobloga

#kiszak #darksouls
Czy menelomiot ma jakies materialy w ktorych "recenzuje" dark soulsy? Niedawno pisalem post, ze trzeba byc skonczonym kretynem, zeby uwazac soulsy za opus magnum gamingu i ,ze przy okazji sam je na nowo ogrywam, zeby ostatecznie napisac taka mini recenzje. Chcialbym zestawic prawde z jego p----------m badz p----------m innych "ludologow", takze materialy jakis dickeaterow tez moga byc. Drugim celem recenzji ma byc obalenie mitu wodogłowych soulsiarzy (do ktorych ludolodzy sie zaliczaja), jakoby DS2 jest c-----e, oraz jak moim zdaniem DS2 ladnie obnaża hipokryzje s0ulsiarzy.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vezz: przeciez kiszak zrobil chyba 3 recenzje (d4, bg3, stellar blade), a reszta to bylo cos na zasadzie "wrazen", zeby nie bylo ze daje jakas konkretna ocene danej grze, wiec nie wiem czego sie spodziewasz. no chyba ze obejrzenie jakiejs recenzji dsow przez niego i skomentowanie Ci wystarczy

a nie zrobi recenzji starszych dsow bo:

1. nieklikalny temat
2. raczej wie, ze nie bylby obiektywny co zarzuca innym, wiec bylaby
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
no chyba ze obejrzenie jakiejs recenzji dsow przez niego i skomentowanie Ci wystarczy

@okfmale: Wystarczyloby tylko problem w tym jest taki, ze wiekszosc recenzji solsow sie tez jest nad nimi malo krytyczna, wiec to bylo ogladanie dwoch yes-manow. Ale lepszy rydz niz nic ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Vezz: z tego co wiem to kiszak lubi DS2, wyszło to przy oglądaniu materiału Filipa z B/S dotyczącego ich rzekomej c--------i
  • Odpowiedz
trzeba byc skonczonym kretynem, zeby uwazac soulsy za opus magnum gamingu

@Vezz: ale to jest kwestia gustu. Problemem jest to, że osobnicy tacy jak skiślak uważają swoją opinię za prawdę objawioną
  • Odpowiedz
@Vezz: Można mieć własną opinie i to nie znaczy, że ktoś jest kretynem. A ten kiszczak to typ ktory jest cały w tatuażach no szok, że jak kazdy z tatuażem ma niskie iq.

No dawaj swoje "opus magnum gamingu" zobaczymy co i jak
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
ale to jest kwestia gustu

@dullboy:

Znaczy mi nie chodzi o to czy ktos ma fun i sie dobrze bawi. Mi chodzi o to, ze obiektywnie DS1 (czyli czesc od jakiej sie zaczal caly hype) jest co najwyżej sredniakiem, a o porcie na PC to szkoda nawet strzępić ryja. Gdyby w takim stanie gra zostala wydana dzisiaj to by ja wszyscy obrzucili błotem jak cyberpunka, a kiszaki i inne basniowe
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@Styline: Jak wyzej ^

Nie twierdze, ze ktos jest kretynem bo lubi soulsy, sam je lubie. Ale jesli ktos sie paluje do DS1 jak do jakiegos mesjasza (bo mam tą czesc na mysli i zwykle do tej czesci jest najwieksza odklejka) to taka osoba chyba nie grala w inne gry, bo ds1 jest co najwyzej sredni.

No dawaj swoje "opus magnum gamingu" zobaczymy co i jak

Nie mam swojego magnum
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 4
On w ogóle kiedyś powiedział ze to opus magnum gamingu, czy tak sobie gadasz?

@dullboy:

Zamiast opowiadac ci cala historie menelomiota odpowiem ci tym screenem bo jest swiezy i bardzo fajnie pokazuje jego stosunek do soulsow. Soulsy sa kopalnia dopaminy, nie grasz w nie dla fabuly, tylko idziesz przed siebie i walczysz z przeciwnikami. Im trudniejsza lokacja i trudniejszy boss tym wiekszy zastrzyk dopaminy dostajesz. To nie jest gra fabularna
Vezz - >On w ogóle kiedyś powiedział ze to opus magnum gamingu, czy tak sobie gadasz?...

źródło: 13ce3656636c33a40dfec7e7ed8a2405dcbd9ebf985cb712fad7d6f3dfa94202

Pobierz
  • Odpowiedz
@Vezz: no i nie odpowiedziałeś. Dał na miniaturkę bo jest fanbojem. Ale czy powiedział kiedyś że ds1 to najlepsze co kiedykolwiek powstało? Nie wiem, to pytam, ale nie wydaje mi się, chyba coś tam gadał że nie jest obiektywny w sprawie ds1 ale ręki nie dam sobie uciąć.

Soulsy sa kopalnia dopaminy, nie grasz w nie dla fabuly, tylko idziesz przed siebie i walczysz z przeciwnikami

Takie masz podejście serio
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
chyba coś tam gadał że nie jest obiektywny w sprawie rswie ds1 ale ręki nie dam sobie uciąć.

@dullboy: On w ogole nie jest obiektywny. Modern gaming zly, to jest c-----e, tamto jest c-----e, wszystko co nie wyszlo spod warsztatu FS jest c-----e, no chyba, ze opinia o jakies grze bedzie dobra to wtedy szybko zmienia zdanie, jak w przypadku Ekspedycji 33. Strescilem ci jego caly "ludologiczny" kontent. Jesli to
  • Odpowiedz
@Vezz: no dla mnie jednak bycie fanbojem/pałowanie się do gierki a okrzykiwanie jej jako opus magnum gier to 2 rozne sprawy i nie ma co stawiac chochołów no ale ok, rozumiem o co ci chodzi.

Co do porownania do ds2 to domyślam się jak to będzie wyglądać, że obie gry mają wiele podobnych problemów (bo mają) a ds2 jest "znienawidzone" a ds1 kochane. Zgadłem ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
trzeba byc skonczonym kretynem, zeby uwazac soulsy za opus magnum gamingu

@Vezz: Tylko, że widzisz oni się starają używać tego jako opus magnum gamingu oraz przepychać pogląd o tym, że recenzent oceniający daną grę musi się znać tylko na jednym gatunku ponieważ to jest ich bańka i oni sami nie znają za bardzo nic innego.
  • Odpowiedz
Można mieć własną opinie i to nie znaczy, że ktoś jest kretynem. A ten kiszczak to typ ktory jest cały w tatuażach no szok, że jak kazdy z tatuażem ma niskie iq.

@Styline: To jest ogólnie człowiek który myśli na zasadzie tatuaże to sztuka wysoka i współczesne malarstwo, dlaczego? Bo ja mam tatuaże (to nawet żart nie jest, on gadał swojego czasu na streamach w ten sposób) XD
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@dullboy: Nie do konca, ale tak, DS2 jest obrzucany gownem za rzeczy ktore DS1 tez posiada. Ale bede pisal tez o innych rzeczach. W tym celu nawet szukam w internecie tego za co DS2 jest znienawidzone. To troche królicza nora, mamy ludzi ktorzy uwazaja, ze vanilla DS2 byl gownem a scholar jest spoko, mamy takich ktorzy uwazaja, ze scholar z----l gre i mamy ludzi uwazaja obie wersje za gowno. Tak
  • Odpowiedz