Wpis z mikrobloga

Minął 6. (z 66) dzień wakacji.

W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.

29 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
29 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
1 osoba zmarła w ciągu 30 dni od zdarzenia drogowego w którym uczestniczyła.

Czyli w trakcie wakacji w 30 wypadkach zginęło w sumie 30 osób.

W poprzednim roku statystyki po 6. dniu wakacji wyglądały następująco:

Rok temu:
10 wypadków / 10 ofiar śmiertelnych w ciągu ostatniej doby - Link do wpisu.
31 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji
32 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji

Ponadto z wczoraj:
274 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących w ciągu ostatniej doby co daje
1.934 zatrzymanych nietrzeźwych kierujących od początku wakacji

84 wypadki drogowe w ciągu ostatniej doby co daje
449 wypadków drogowych od początku wakacji

93 rannych w wypadkach w ciągu ostatniej doby co daje
527 rannych w wypadkach od początku wakacji

Utonięcia:
1 utonięcie w ciągu ostatniej doby
7 utonięć od początku wakacji

UWAŻAJCIE NA SIEBIE!
i na debili na drodze

źródło mapy
interaktywna mapa
DLACZEGO MAPA PODZIELONA JEST W TEN SPOSÓB
źródło dodatkowych statystyk
źródło statystyk o utonięciach

-------
Jeżeli podoba Ci się to co robię, to możesz postawić mi wirtualną kawę. buycoffee.to/salido Dziękuję!

#smiertelnewypadki
Salido - Minął 6. (z 66) dzień wakacji. 

W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypa...

źródło: 1-433025-30

Pobierz
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 142
Wypadki w kolejności według ruchu wskazówek zegara:
.

1. Kujawsko-pomorskie. Wypadek w Pocierzynie w powiecie radziejowskim. Do zdarzenia doszło ok. 20:00 w Pocierzynie (gm. Osięciny) na drodze powiatowej. Jak wstępnie ustalili policjanci, 94-latka poruszała się na wózku inwalidzkim, prowadzona przez 71-latkę. Z nieustalonych na chwilę obecną przyczyn, zostały uderzone przez jadące z naprzeciwka renaulta, kierowane przez 34-latkę. Na skutek odniesionych obrażeń starsza kobieta zmarła, natomiast 71-latka z obrażeniami ciała trafiła do szpitala. Kierująca autem
Salido - Wypadki w kolejności według ruchu wskazówek zegara:
.

1. Kujawsko-pomorskie...

źródło: dfghdfh-324x720

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 26
Liczba wypadków liczona tylko ze świecących kropek - policja czasem dorzuca inne do ogólnej puli.

Wypadki - łącznie 29 po 6. dniu wakacji

W. dolnośląskie 5
W. łódzkie 4
  • Odpowiedz
@Salido: 8 osób.... a ci będą dalej wojną straszyć
ten z nowej soli zginął na drodze na której często gówniarze się rozpieprzają
https://poscigi.pl/nowa-sol-smiertelny-wypadek-renault-zgiete-na-pol-zdjecia/
u mnie wystarczy codziennie o 22:00 ustawić na głównej ulicy statyw i to co się odpieprza to jakaś paranoja, kto głośniej i szybciej wróci z zakładu pracy na strefie przemysłowej do domu na wioskę, brum brum i jeb - i typ pewnie tak codziennie zapieprzał

muszę chyba
  • Odpowiedz
@Salido:
Nr 3:

Do wypadku doszło ok. 12.40. 36-letni kierowca ciężarówki marki Scania wyjeżdżał z drogi podporządkowanej w kierunku Będzina. W trakcie manewru nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu prawidłowo jadącemu motocykliście na motorze marki Derbi. Doszło do zderzenia, w wyniku którego młody kierowca jednośladu nie miał szans. Pomimo natychmiastowej pomocy medycznej i podjętej reanimacji, życia 18-latka nie udało się uratować.

Ciekawe jaka była prędkość moturu skoro nie był w stanie z
  • Odpowiedz
@CzaikaRuchaika: o to mi chodzi, jakiś instynkt samozachowawczy trzeba mieć. Godzinę temu zatrzymany przez pasami, za którymi kolejne auta czekały na zielone zasłaniając widok, widziałem babe (przed trzydziestką) co se radośnie wyszła zza tych aut nawet nie spoglądając czy jej coś nie p--------e. No bo przecież pasy. Nie mówię, że to zasze wina pieszego, ale wielu z tych wypadków można by było w prosty sposób uniknąć...
  • Odpowiedz
@kapitan-serwatka co do nr3 droga którą jechał motocyklista posiada ograniczenie do 30km/h ze względu na ilość dziur większa niż statystyczna ilość włosów na głowie. Jeżdżę tym odcinkiem codziennie do pracy również motocyklem, dla mnie nie możliwe żeby jechał tam więcej niż 40, bo poprostu by sie wypie*dolił :)
  • Odpowiedz
@Just_Piotrek pokaż mi rowerzystę który spowodował śmiertelny wypadek w te wakacje, na razie kierowcy zabili ponad 20 osób. Osoba z najbardziej niebezpiecznej grupy społecznej wyzywa inne, z czystej przyzwoitości nie odzywałbym się ale jesteś kier0wcą więc nie znasz czegoś takiego
  • Odpowiedz