Aktywne Wpisy

klaudia-hadalala +20
Dzisiaj sprzątałem u mamy na strychu. W rogu, za starymi nartami, stała szafa. Ta sama, którą mój ojciec przywiózł na początku lat 90. Nie ruszałem jej od lat. Pamiętałem, że skrywała skarby.
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
Otworzyłem drzwi i ten zapach. Kurzu, starych gazet i... magii.
• Kasety VHS opisane flamastrem: "Matrix bootleg", "Terminator 2 Polsat", "Wakacje 98". Czasem zastanawiam się, ile razy przewijałem ten "bootleg" ołówkiem, żeby oszczędzić baterie w walkmanie.
• Worek z klockami Lego. Ale nie
źródło: IMG_4156
Pobierz
lokomotyva +28
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

Dlaczego ludzie kupują zegarki marek typu Invicta, Pagani Design, Parnis, Curren czy Lige — które otwarcie inspirują się Rolexem, Omegą czy AP — zamiast po prostu kupić porządną replikę 1:1 za ułamek ceny?
Czy to kwestia sumienia? Czy może nadal chcą mieć „oryginalny" zegarek, ale w cenie obiadu z deserem? Przecież to też wieje biedą.
Z drugiej strony… Spójrzcie na tego Rolexa na zdjęciu.
Oryginał? Replika? Homar? Kto podejmie się diagnozy?
Ciekawe ilu z Was byłoby w stanie rozpoznać różnicę bez lupy i certyfikatu..
Czy uważacie, że noszenie taniej inspiracji jest "lepsze moralnie" niż noszenie replik?
źródło: temp_file3922923626778202099
Pobierzźródło: Screenshot_2025-06-26-08-57-50-418_com.miui.gallery
Pobierza po czym wnioskujesz, że to podróbka?
@tomasz-cilos: Taka, że taki człowiek nie udaję, że go stać na Rolexa. Ludzie, którzy się znają, wiedzą co to homage. Tak samo jest w innych produktach. Oryginalny stratocaster i telecaster został stworzony przez firmę Fender a teraz wszystkie prawie firmy robią Straty i Tele pod swoja marką. Gwiazdy i profesjonaliści nie widza w tym
@tomasz-cilos: Właśnie po tym, że ktoś niechętnie daje mi obejrzeć z bliska swój zegarek i reszta ubioru oraz styl życia nie pasuje do zegarka (nie wyglądem a półką cenową).
Wystarczy tez zapytać ile kosztował i obserwować fikołki noszącego. Dostał w prezencie, znalazł itd bo przecież nie powie, że dał 60 000 - 160 000 zł mając samochód za 10K
@tomasz-cilos np. po tym jak datownik trafia w okienko:)
Tak jak kolega @Del napisał:
To jest homage i jest wykonany świetnie. Nawet na YT są filmy, gdzie eksperci dziwią się, że tak wykonany zegarek kosztuje tak mało. Gdyby tam było logo Rolexa to już bym go nie założył do cywilizowanych ludzi.
źródło: IMG_20250626_092214
Pobierz@tomasz-cilos: uważam że pałowanie się do marki i ceny zegarka jest takim samym wieśniactwem jak chodzenie w koszulce z wielkim logo HUGO BOSS albo inny TOMMY HILFIGER, czy stylówka na "warszawiak który pojechał na grzyby".
Pagani Design też mam jeden ,,inspirowany" Omegą ale są widoczne różnice i co mnie zaskakuje w tym zegarki to to że jest maga wygodny, i nie chce się zepsuć, a że dałem za niego 230 zł to mi go nie szkoda.
Myślę że będzie działał dłużej i lepiej niż inne które